HIRDETÉS-ON-LINE
INGATLAN
UTAZÁS
LOVAGLÁS
KUTYA
MEZŐGAZDASÁG
FORUM
REGISZTRÁCIÓ
MAGAZIN
ÚJSÁGOK
TARTALOM
CÉGINFORMÁCIÓ
e-mail: pointernet@axelero.hu


Nemzetközi Lovas Magazin, 2001 Március
Az újság oldalainak lapozásaTartalomjegyzék 2001/03

"Webes" vágta fotók korábbi nagy versenyekről

1. Fajtakalauz
A fríz ló
2. Bryan Neubert - a musztángokkal táncoló

3. Idegen tájakon "Izlandon jártam..."
4. CSI Zürich Pénz, siker, lovaglás felsőfokon
5 .Egy igazi "szamaras" Vendégségben Szamaras Lászlónál
6. Lóversenyről kezdőknek 2. rész
7. Lóversenyhírek
8. Lovas Paradicsom"beszélgetés a thai hercegkisasszonnyal,
9. Hírek
10.Arab szépségek a királyi kertben Asil World Cup 2000
11.Fogathajtó versenynaptár Tizenkét országos verseny 2001-ben
12.2000 méter Kisfilm egy galoppfutamról
13.Olvasóink írják
14.Hírességek nyeregben Kaszás Gergő
15.Lovasbál Gödöllőn
16.Monty Roberts: Az igazi Suttogó
17.Póni Expressz"2000 méter
Kisfilm egy galoppfutamról
Vonczem Gabriella

A Corvin Moziban január 31-én mutatták be Nyitrai Márton 2000 méter című kisjátékfilmjét, ami egy galoppfutam történetét meséli el. A fiatal rendezőnek ez a második kisjátékfilmje, de emellett folyamatosan készít reklámfilmeket, korábban pedig magyar együttesek videoklipjei kerültek ki a keze alól.
Honnan származik a 2000 méter című film ötlete? - kérdeztük a fiatal rendezőt.
Mindig is szerettem a lovakat és csodáltam a mozgásukat. A történet pedig még tavaly nyáron jutott eszembe, amikor egy érdekes zenét hallgattam. Úgy gondoltam, hogy az ötletem nem túl bonyolult, ezért nem lesz túl nehéz megvalósítanom.

És valóban egyszerű volt?
Egyáltalán nem. Lovakkal egészen más dolgozni, mint emberekkel, sokkal ösztönösebbek és nehezebb kiszámítani, hogy mit csinálnak, mire hogyan reagálnak. Ráadásul a forgatás előtt nem ismertem sem a lovakat, sem a színészeket, vagyis a lovasokat. A felvétel ezért leginkább egy mélyrepülésre hasonlított.

Mi volt a célod a filmmel?
A verseny érzését, azt az izgalmas hangulatot szerettem volna bemutatni. Ezen kívül azt is remélem, hogy sikerül egy kicsit népszerűsítenem is a lósportot és a lovaglást.

Talán próbáltad már?
Nem. Eddig még soha nem lovagoltam, sőt félek is egy kicsit ezektől a hatalmas négylábúaktól. A forgatáson a főszereplő telivér rá is lépett a lábamra, ami nem növelte a bátorságomat. Ennek ellenére lehet, hogy valamikor mégiscsak nyeregbe ülök. A tavasszal induló galoppversenyekre pedig biztosan gyakran kimegyek.

Mi volt a legnehezebb a film elkészítésekor?
Egyértelműen a vágás. Az ötperces filmen mintegy 20 ember 3-4 hónapig dolgozott, amiből a vágás több mint egy hónapig tartott. Ennek az volt a nehézsége, hogy a 2000 méteres futamot 300-500 méteres szakaszonként vettük fel, a történetnek pedig folyamatosnak kellett lennie, ezért a szakaszok minden elemének - a lovak sorrendjének, egymástól való távolságának, a fényviszonyoknak - illeszkednie kellett egymáshoz. A forgatáson egyébként nyolc, a lóversenyekben igazából futó telivér vett részt. A felvétel a szereplők számára is kemény munka volt, hiszen két napon keresztül nyolc órát töltöttek a lovon.

A bemutató után hol látható a film?
A Corvin Moziban és a Mammutban mutatják be először a kisfilmet, majd két-három hónapon belül, azaz április-májustól játékfilmek előtt kísérőfilmként szerepel majd. Ezen kívül nemzetközi fesztiválokra is szeretném benevezni. Így történt ez az előző, az elszabadult villamosról szóló kisjátékfilmemnél is, ami a Berlini Filmfesztiválon versenyben volt.

Mennyibe kerül egy ilyen rövidfilm elkészítése?
Összesen 2,5-3 millió forintba. A pénz nagy részét a gyártótól és producertől, vagyis a Gerilla Filmtől és Major Istvántól teremtettem elő. Az aláfestő zene, amit hamarosan az üzletekben is kapható lesz, a Membrantól származik.

Mik a további terveid? Készítesz-e még filmet lovakkal vagy a galoppról?
Elképzelhető, de az biztosan hosszabb lesz. A munka során nagyon megtetszettek a lovak, ilyen közelről még soha nem láttam őket.
Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása
powered by Pointernet-DB Kft.


E-mail:pointernet@axelero.hu
Top 100 Best Websites