HIRDETÉS-ON-LINE
INGATLAN
UTAZÁS
LOVAGLÁS
KUTYA
MEZŐGAZDASÁG
FORUM
REGISZTRÁCIÓ
MAGAZIN
ÚJSÁGOK
TARTALOM
CÉGINFORMÁCIÓ
e-mail: pointernet@axelero.hu


Nemzetközi Lovas Magazin, 2002 Július
Az újság oldalainak lapozásaFajtakalauz A lipicai
Népi mesterségek
Lovastusa
Galopp
Mi történt az ügetőn
Egészség
Fogathajtás
Az állatorvos üzeni
Hírek 
Nemzetközi Lovastusa Verseny
Nagykanizsa, 2002. május 24-26.

A Dobri Lajos vezette rendezoi csapat már 7 éve segíti a magyar lovastusa versenyzoket a felkészülésben, verenyen való megmérettetésben Nagykanizsán. Ez alatt a 7 év alatt a tereppálya folyamatosan épült, minden évben újdonságokkal szolgálva. Az akadályok mára szinte összenottek környezetükkel, a telepített dísznövények, tuják megnottek, a pálya szerves részévé vált a Csónakázó-tó melletti parknak. Megérett tehát az ido egy nagyobb rendezvényre. Idén elso alkalommal került sor nemzetközi lovastusa versenyre CIC* és ** kategóriákban a nagykanizsai pályán. A magyar mezonyhöz egy román és egy osztrák csapat csatlakozott a megmérettetésben.


A CIC* nemzetközi kategóriában 27 lovas állt starthoz. Az elso napi díjlovas eredmények kivételesen nem predesztinálták a verseny végeredményét, bár a legmagasabb pontszámot kapó Varga István (Skublics LK) Démonnal végig meg tudta orizni elsoségét. Azonban az ot követo Paksi Zoltán (HÖR Dózsa) Templomossal, és Rajz Katalin (Lovasakadémia) Rékával a terepen vagy a díjugrató pályán kizárásra kerültek, így a többi lovasnak lehetosége adódott a második és harmadik nap az eredménylistán feljebb kerülni. Az alkalmat legjobban Fauszt Gabriella (BRSE Somogysárd) ragadta meg, aki a terepszakaszon Peru nyergében az egész mezonybol egyedül teljesítette hibátlanul, idotúllépés nélkül a pályát, így feljött a második helyre. A 3-6. helyezettek - 3. Szabó Tamás (Zalavölgye SE, Lyra), 4. Herczegfalvi Tibor (BRSE Somogysárd, Porció), 5. Ioan Tincu (Románia, Burebista), 6. Cristian Sebastiean (Románia, Trigger Happy) - is csak az ido túllépése miatt kaptak büntetopontokat. Az utolsó napi díjugrató verseny sem hozott már változást. Varga István és Fauszt Gabriella ugyan egy-egy verohibát vétettek, de ez a 4-4 hibapont még boven belefért mindkettejük pontszámaiba. A 3-6. helyen sem történt változás, mivel mindegyik lovas hibátlanul lovagolt az ugrópályán. A 27 lovasból 14-en fejezték be eredményesen mindhárom nap a versenyszámokat, ami reális képet mutat a versenyzok felkészültségérol, hiszen a verseny nehézsége minden szempontból megfelelt a nemzetközi *-nak.

A CIC** nemzetközi kategóriában az elso napi díjlovaglásban 11-en indultak. Az elso helyet Viorel Buban román versenyzo szerezte meg Carnaval nevu lovával, második B. Neunteufel osztrák versenyzo lett Big Bennel, harmadik a szintén osztrák Daniel Dunst Harfával. Oket követte negyedikként Nagy Attila (Állvány-Tech SE) Kamarával, de sajnos o a második nap feladni kényszerült a terepversenyt. Ötödik helyen az osztrák Franz König állt Just A Normal Horse nevu lovával, hatodik pedig Szabó Orsolya (BRSE Somogysárd) lett Grizzly St. Jones nyergében. Sajnos a terepszakaszon ot a versenybíróság kizárta. Itt sem a "papírforma" érvényesült tehát, mivel a terepen sok versenyzonek sikerült javítania vagy éppen rontania pozícióján. Utóbbiak közé tartozik az addig elso helyen álló Viorel Buban, aki egy ellenszegülés miatt a terepszakasz után a harmadik helyre csúszott vissza. Viszont az eddig 2. és 3. helyen álló osztrák versenyzok hibátlan és alapidon belüli lovaglással, amit rajtuk kívül más versenyzo nem tudott teljesíteni, felkerültek az 1-2. helyre. Az elso hat közé a 4-5. helyre felkerült eredményes tereplovaglásával Herczegfalvi Tibor Napfény és Lucky Lady nevu lovaival, a 6. helyre pedig az osztrák Franz König csúszott le Just A Normal Horse egy ellenszegülésével. Ez a sorrend a harmadik napi ugrópályán már nem változott, csupán Herczegfalvi Tibor Lucky Lady-je elozte meg másik lovát, Napfényt. A versenyt a 11-bol 7 lovas fejezte be, ami a **-os nehézségi fokú pályákon szép teljesítménynek mondható.

A nemzetközi versenyszámok mellett nemzeti versenyszámok is megrendezésre kerültek, CNC A0 és A kategóriákban. Az A0 elokezdo lovak versenyszámában összesen 6 induló volt. A díjlovaglás szinte megadta a végeredményt is: 1. Herczegfalvi Tibor Rumbával, 2. Schaller Gábor (Wesselényi LK) Zeusz W-vel, 3. Soós Árpád (Várcsalit LK) Tavaszi Széllel, 4. holtversenyben Herczegfalvi Tibor Barmattal és Kaizinger Balázs (Lovasakadémia) Gidrán Sovánkával, míg 6. Kaizinger Balázs Gidrán Sáfránnyal. A terepen azonban Schaller Gábor és lova hibázott, és mivel a többiek hibátlanul és alapidon belül lovagoltak, így Zeusz W-vel az utolsó helyre csúszott. A díjugratás sem változtatott a sorrenden, hiszen itt is mindenki hibátlanul teljesítette a pályát.

A CNC A kategória kezdo ló versenyszámában 19-en álltak starthoz, 15-en sikeresen be is fejezték a 3 napos versenyt. A díjlovaglásban élre kerülo Szikszay Lajos (Integrál LK) Pitykével a tereppályát ugyan hibátlanul teljesítette, viszont a díjugrató pályán elvérzett, kizárásra került. Az 5. helyen álló Fülöp Sándor viszont a terep- és díjugrató pályán egyaránt hibátlanul lovagolva szerezte meg az 1. helyet. Az elso nap holtversenyben 2. helyen állók közül Paksi Zoltánnak (HÖR Dózsa) BWM-mel sikerült megoriznie pozícióját, viszont Finta Géza (Kinizsi LK) Eloddel az ugrópályán szerzett 8 hibapontjával visszacsúszott a 4. helyre. A 4-rol a 3. helyre Kovács Andrea (Eclipse LK) jött fel Antonnal. Az 5. és 6. helyet Kaizinger Balázs szerezte meg Gidrán Illatos és Gidrán Nimfa lovaival.

A CNC A junior versenyszámában 7-en álltak starthoz, akik közül csak egy lovasnak nem sikerült befejeznie a versenyt. A díjlovaglásban ifj. Tuska Pál (HÖR Dózsa) mindkét lovával, Mellitis-szel és Lógóssal is az élre került. Sajnos a tereppályán csak Mellitis-szel tudott hibátlanul lovagolni, Lógóssal visszacsúszott a 4. helyre. A tereppályán hibátlanul lovagolva az 5. helyrol a 2-ikra jött fel Nagy Zsuzsanna (Várcsalit LK) Révésszel, a 6. helyrol a 3-ikra pedig Bakaity Vajk (HÖR Dózsa) került Bajnokkal. Az 5. helyet Gyorfi Réka (HÖR Dózsa) szerezte meg Hamuval, 6. pedig Nagy Zsuzsanna lett másik lovával, Mandragórával.
Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása
powered by Pointernet-DB Kft.


E-mail:pointernet@axelero.hu
Top 100 Best Websites