HIRDETÉS-ON-LINE
INGATLAN
UTAZÁS
LOVAGLÁS
KUTYA
MEZŐGAZDASÁG
FORUM
REGISZTRÁCIÓ
MAGAZIN
ÚJSÁGOK
TARTALOM
CÉGINFORMÁCIÓ
e-mail: pointernet@axelero.hu


Nemzetközi Lovas Magazin, 2002 Május
Az újság oldalainak lapozásaLovaglás és utazás     A nagy csábítás
Sóskút   Lovassportok Viadala
Galopp    Kapunyitó a galoppon
O' Hara nagyversenyekre készül
Lovastusa továbbképzés 
Lovastusa továbbképzés
Gábor Eszter
A Magyar Lovas Szövetség Lovastusa szakbizottsága néhány évvel ezelott határozta el, hogy népszerusíteni fogja ezt a talán legszebb, de kétségtelenül legsokoldalúbb lovas sportot, amit Magyarországon addig csak egy igen szuk réteg ismert és muvelt. Ennek érdekében a nemzetközi gyakorlatot követve bevezette az egynapos versenyeket. Ezek egyrészt kevesebb kiadással és idovel járnak a versenyzok részérol, másrészt több érdeklodot vonzanak, hiszen a lovastusa mindhárom versenyszáma (díjlovaglás, díjugratás, tereplovaglás) egy nap alatt zajlik le, reggeltol estig folyamatos látványosságot biztosítva.

Lovastusa továbbképzés pályaépítok és technikai küldöttek részére
Sóskút, 2002. április 12-14.

Ez az egynapos, de az eredeti háromnapos versenyforma is megköveteli a technikai személyzet, a pályaépítok magas képzettségét, hiszen egy tereppályát a balesetek megelozése végett csak nagyon korrekt módon szabad felépíteni. Ezért vezette be a Lovastusa Szakbizottság a kétévente kötelezo továbbképzési formát, aminek elso állomása 2000-ben Galgahévíz és Létavértes volt. Az elobbi helyen a nagyon komoly elméleti, az utóbbin a még komolyabb gyakorlati alapképzés zajlott.

Ennek folytatásaként került sor az idei áprilisi továbbképzésre Sóskúton, ahol a tavaly felavatott új tereppálya adta az alapot az elmélet gyakorlatba való átültetéséhez. (A lovastusa sportot újonnan megismerni vágyók sem maradtak tanfolyam nélkül; ok februárban vehettek részt Pápán egy alapozó oktatáson.) A két és fél nap alatt a kicsiny, de lelkes csapat Mészáros Gyula nemzetközi tereppályaépíto vezetésével újból átrágta magát a jócskán megváltozott nemzetközi szabályzaton, minden lényeges elméleti kérdést a gyakorlatban is modellezve. Nagy segítségül szolgált a technika: videón több neves angol tereppályát elemezhettünk ki, bár igencsak ügyelnünk kellett, hogy az akadályokra koncentráljunk, ne pedig a lovakra és lovasokra, csodálva stabil alapképzettségüket, és reménykedve, hogy egyszer talán Magyarországon is ez lesz a természetes...

A Lovastusa Szakbizottság, és talán a felkészült technikai személyzet sikere is, hogy a sportág egyre népszerubb. Az egynapos versenyekre "A0" amator kategóriában egyre több díjugrató, sot, néhány díjlovas versenyzo is folyamatosan készül. Ez a kategória hivatott a más szakágakban már eredményesen szereplo versenyzokkel, vagy a versenyzésbe csak most bekapcsolódni vágyó kezdokkel megismertetni és megszerettetni a lovastusát. Úgy tunik, egyre nagyobb eredménnyel. A következo megmérettetés a továbbképzésnek is otthont adó Sóskúton lesz május 1-én, ideális körülmények között. Kiváló lehetoség a lovastusa megismeréséhez!
Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása
powered by Pointernet-DB Kft.


E-mail:pointernet@axelero.hu
Top 100 Best Websites