2007 Október


Tartalomjegyzék Dobozok az Alföldről Csábító ráadások Utolsó lap

Papír raklap

Magyar Termék Nagydíj - Stefa-Pack Kft.

A Stefa-Pack papír raklapja a Magyar Termék Nagydíj pályázaton nyert elismerést. Úgy gondoljuk, hogy ez nem csupán a cég, hanem az egész magyar csomagolóipar elismerése.
 

 

Az elmúlt néhány esztendőben több markáns jelenséget lehet érzékelni a raklapot használók és a gyártók kapcsolatában. A raklapgyártásnak olyan nagymértékű faanyagigénye van, hogy a magyar lehetőségeken túl az európai erdőgazdálkodás is nehezen tudja teljesíteni a felmerülő igényeket. A környezetvédelem és a dráguló erdőgazdálkodás a rakodólapok alapanyagárát nagyon magasra fogja emelni.

A szigorodó növény-egészségügyi előírások komoly beruházásokra kényszerítik a gyártókat, a megtérülésnek a raklap árában jelentkeznie kell.

A belföldi piacon is nagyon fontos és lényeges tendencia indult el. Az EUR-raklapok felhasználói egyre többen és mind szélesebb körben írják elő, illetve követelik meg, hogy a termék csak új, fehér raklapon mozoghat. Az élen a papír- és gyógyszergyárak állnak, amelyek a kiszállításaikat is csak új, világos színű raklapon végzik, és a göngyöleget is kizárólag ilyen minőségben hajlandók visszafogadni. Megjegyzendő, hogy az új raklap körülbelül két hétig ilyen minőségű, azután elkezd feketedni.

Így az EUR-raklap kezd átmenni az egyutas raklap kategóriába. Valóban tarthatatlan állapot, hogy az egyébként szigorú higiéniai előírások között tevékenykedő vállalkozások olyan EUR-raklapot kénytelenek használni, amelynek az előéletéről semmilyen információjuk, bizonyítványuk nincs. Megeshet, hogy egy raklapon előzőleg fertőzött, romlott húsárut, vagy éppenséggel mérgező vegyszert szállítottak, a következő napon pedig élelmiszert tolnak ki rajta az áruház eladóterébe.

Két lehetőség van:

• Az egyik a műanyag raklapok elterjedése. Ennek azonban két fontos gátló tényezője van. Az egyik a nagyon magas bekerülési költség, a másik pedig az, hogy a végfelhasználó számára nagy gondot okozna a raklapok kezelése (a műanyag 400 évig nem bomlik le a környezetben.)

• A másik lehetőség a papír raklap. Ennek a megoldásnak számos előnye mutatkozik:

– mentesül mindenféle kezelési eljárás alól, mert tiszta, higiénikus, csíramentes;

4,4 kg a nettó súlya;

– teljes egészében újrahasznosítható;

– nagy teherbírású.

Hátránya viszont, hogy szabad ég alatt nem tárolható, kulturált kezelési módot igényel.

 

A Stefa-Pack Kft. a papír raklapot a jövő raklapjának tekinti. Mára a többéves tapasztalat beépült termékükbe. Bátran kijelenthetjük, hogy papír raklapjuk fel tudja venni a versenyt a fa rakodólapokkal. A gyakorlat hasznosságát megrendelőik számának növekedése igazolja. Mára többek között olyan nagynevű autóipari beszállító cégek is a partnereik közé tartoznak, amelyeknél a minőségi követelmények nagyon magasak, és a magyar beszállítók között már csak nehezen teljesíthetők.

Mára a papír raklapnak olyan széles választékát biztosítják – mind méretben, mind teherbírásban –, amit a gyártás megkezdésekor még elképzelni sem lehetett.

A megnövekedett igények teljesítéséhez a cég 500 milliós beruházást indított el egy teljesen új üzemcsarnokban, amely már automata gyártósorral biztosítja a gyártási volument.

 

Stefa-Pack Csomagolástechnológiai Kft.

2164 Váchartyán, Fő út 133.

Telefon: 06 (27) 566-790

Fax: 06 (27) 566-791

E-mail: stefa-pack@stefa-pack.eu

Internet: www.stefa-pack.euTovábbi információk: http://www.stefa-pack.euHirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása