AGRÁRÁGAZAT, Mezőgazdasági havilap 2003 Április
HIRDETÉS-ON-LINE
INGATLAN
UTAZÁS
LOVAGLÁS
KUTYA
MEZŐGAZDASÁG
FORUM
REGISZTRÁCIÓ
MAGAZIN
ÚJSÁGOK
TARTALOM
CÉGINFORMÁCIÓ
e-mail: pointernet@axelero.hu


Lapzártától lapzártáig
Aktuális növényvédelem
Uniós hírek
A csatlakozási tárgyalások eredményei...
A KAP (Közös Agrár Politika) reformja 10 lépésben
Ha Lajosmizse, akkor AXIÁL SZAKMAI NAPOK
Lehetőségeink a búzatermesztésben
90 éves a kiskunhalasi...
A 60-90 kW teljesítményű, univerzális traktorok kiválasztása
A fejes saláta téli termesztése
Kitekintés a világ burgonya termesztésére
Vetőmag-felügyeleti ellenőrzés a burgonya ágazatban
A BIOMIT PLUSSZ alkalmazása és gyakorlati tapasztalatai
Anyagmozgatási folyamatok a mezőgazdaságban
Mikroszórófejes öntözés az ültetvényekben
Csapadékvíz hasznosítás
Szántóföldi kultúrák öntözése
Az esőszerű öntözés
Energia és víztakarékos öntözőrendszerek
Mi legyen a mezőgazdaságban felgyülemlő szennyvízzel, trágyalével?
Mezőgazdasági létesítmények
A juh és a legelő
A tej vertikum helyzete és lehetőségei
Miért éppen strucchúst?
X. Derecskei Gépesítési Napok


Ha Lajosmizse, akkor AXIÁL SZAKMAI NAPOK

Az AXIÁL Kft. a tavalyi évhez hasonlóan, idén tavasszal is megrendezte a Lajosmizse mellett található Gerébi Kúrián az AXIÁL SZAKMAI NAPOKAT.
A március 10-14-ig tartó rendezvény a programok széles skáláján mozogva nyújtott segítséget a látogatóknak: gépkiállítással, szántóföldi gyakorlati bemutatókkal, szakmai előadásokkal, alkatrész-kiállítással, szervizbemutatóval, banki tájékoztatóval, tesztvezetési lehetőséggel, gépbérlési tájékoztatóval, használtgép kiállítással, AXIÁL ruhakollekció és gépmakett vásárlással, valamint természetesen szaktanácsadással várták az érdeklődőket.
A Szakmai Napokra bárki ellátogathatott, sőt az AXIÁL Kft. ingyenes buszjáratokat indított az országban található 11 telephelyéről. A szakmai programok mellett egész napos vendéglátás és tombolasorsolás várta a látogatókat.
A rendezvény nyitónapján tartott sajtótájékoztatón Harsányi Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte és tájékoztatta a meghívottakat.
Előadását üzletpolitikájuk mottójával, Henry Ford örökérvényű mondatával kezdte: "A szolgáltatás fontosabb, mint a nyereség, a nyereség nem cél, hanem a szolgáltatás eredménye".
Vallják, hogy az ügyfél akkor nyugodt, ha a gépe dolgozik. Ehhez kívánnak segítséget nyújtani korrekt szolgáltatással, megbízható minőséggel és versenyképes árakkal.
Tevékenységüket három fő terület: a gépértékesítés, az alkatrészellátás és a szervizszolgáltatás összefonódása jellemzi. Ezek összehangolt működtetésével elsődleges céljuk, hogy vásárlóik mindent egy helyen, kiváló minőségben és versenyképes árakon megkaphassanak. Ennek megfelelően, bolthálózatuk kiépítésével, ill. bővítésével párhuzamosan, valamennyi telephelyükön létrehoztak egy szervizműhelyt.
Szerviz
A meghibásodott gépek javítását azonban nem csupán műhelyeikben, hanem a helyszínen is elvégzik szerelőik. Szerviz üzletáguknál jelenleg összesen 90 fő dolgozik, gépkocsival, valamint mobiltelefonnal ellátott szervizszerelőik napi 24 órán keresztül állnak partnereik rendelkezésére.
Az egyes üzletágak kihangsúlyozott önállóságát jól jelzi, hogy az alkatrészek kiszállítását külön alkatrészes autók végzik, míg a szervizes kollégák elsődleges feladata a gépjavítás. A szerviz tevékenységük során beszerelt alkatrészek értéke a 2002. évben elérte a 325 millió forintot.
A szerviz üzletág szerepének növekedésével további céljuk annak folyamatos erősítése.
Gépértékesítés
A gépértékesítés területén jelentős előrelépést tett az AXIÁL Kft. a 2000. évben, amikor elnyerte a CLAAS cég kizárólagos márkaképviseletének jogát Magyarországon, illetve 2002-ben, amikor az AGCO céggel írtak alá szerződést a Fendt márka kizárólagos képviseletére vonatkozóan.
Az AXIÁL Kft. jelenleg az alábbi márkák kizárólagos képviseletét látja el:
LANDINI traktorok
SULKY műtrágyaszórók és vetőgépek
MONOSEM vetőgépek
GREGOIRE BESSON ekék
MANITOU teleszkópos rakodógépek
SIMBA tárcsák
SUPERTINO kiosztókocsik és bálabontók
BERTHOUD permetezők
OEHLER pótkocsik
ANNABURGER szervestrágyaszórók
FENDT kerekestraktorok

A 2002. évtől új üzletággal, a használtgép értékesítéssel bővítették tevékenységüket, mely tavaly összesen 500 darabos forgalmat bonyolított le.
Szintén a tavalyi évhez kapcsolódik, hogy az AXIÁL a Manitou és a Neuson márkákon belül az építőipar számára is kínál speciális eszközöket, egy új partnercégen keresztül pedig nemrég megkezdték különböző gépek, többek között a fenti termékek bérbeadását is.
Partnereik gépvásárlását hitel- illetve lízingkonstrukciókkal segítik. A magyar gazdasági viszonyokat és a magyar mezőgazdaság mielőbbi újraépítését szem előtt tartva, vásárlóik számára kedvező, és az állam által is támogatott finanszírozási lehetőségeket biztosítanak. Ezen konstrukciók a felvett hitel összegétől függően, a jegybanki alapkamat felett mozognak 1-4 %-al.
Komplex alkatrészválaszték
A hazai géppark teljes ellátásához kínálnak alkatrészeket, állandó raktárkészletük mintegy 2 milliárd forintnyi. Az eladott alkatrészek 85%-a közvetlenül a felhasználókhoz kerül, míg 15%-a a kereskedőkhöz, ill. a gyártókhoz. A 2002. évben értékesített alkatrészek közel felét saját terítő gépkocsikkal szállították ki vásárlóiknak.
Mint azt Harsányi Úr elmondta, az AXIÁL Kft. profilját nem kívánják bővíteni olyan üzletágakkal, mint pl. a vetőmag- vagy a műtrágya-kereskedelem, megmaradnak azoknál a tevékenységeknél, amelyekhez igazán értenek, és amelyeknek sikereiket köszönhetik.
Természetesen növekedésük, erősödésük nem áll meg, új célokat tűznek ki maguk elé, mint például a szlovák, az ukrán, a román és a volt jugoszláv piacokon való megjelenés.
A számok tükrében
Ha megnézzük az AXIÁL Kft. történetét, jól látszik, hogy a cég milyen fantasztikus fejlődésen ment keresztül. Alakulásukkor, 1991-ben, mindössze 2 fővel, 100.000 Ft törzstőkével és egy gépkocsival vágtak bele Zetor és ZTS alkatrészek kereskedelmébe, míg 2002-ben a fentiekben bemutatott üzletágakkal, 325 fővel, 15 telephellyel 24,3 milliárd forintos forgalommal, valamint egy év alatt 7 millió kilométert teljesítő, 163 darabos gépjárműparkkal rendelkeznek.
2002. évi forgalmuk 64%-át új gépek, 29%-át alkatrész, 5%-át pedig használtgépek értékesítése adta, míg szerviz tevékenységük 2%-kal járult hozzá az összes eredményhez.
Az AXIÁL Kft. géppiaci részesedése tavaly 15%-ot tett ki, ezen belül a nyugati traktorok piacán 11%-ot ért el a Landinivel (a Fendt traktorok forgalmazásának átvételekor elfogyott a géptámogatás), a kombájnok piacán pedig 35%-ot a CLAAS -al.
Az alkatrészpiacon 1998 óta piacvezető pozíciót töltenek be, az elmúlt évi 6,9 milliárd Forintos forgalmukkal pedig több mint 50%-os piaci részesedést értek el.
Innováció
Fejlesztéseiket 2002-ben is folytatták: telepvásárlás történt Miskolcon, telekvásárlás Nyíregyházán, műhelyépítés Csornán, központ és központi alkatrészraktár kiépítése Baján, szerelősátor felállítása Székesfehérvárott, valamint termelőeszköz vásárlás és gépjárműpark fejlesztés.
Minőségpolitikájuk színvonalát jól igazolja az a tény is, hogy 2002. őszén megfeleltek az első ISO megújító, felülvizsgáló auditon.
Az idei évre vonatkozóan a gépforgalom további erőteljes növelése, az alkatrészválaszték bővítése és kiszállítása, valamint a szervizkapacitás növelése a cél. Emellett megkezdik nyíregyházi telephelyük és vámraktáruk felépítését, Baján pedig átköltöztetik irodáikat új, II. sz. telephelyükre, valamint továbbfejlesztik központi alkatrész raktárukat.
Végül, de nem utolsó sorban Harsányi Zsolt ügyvezető Úr arra hívta fel a figyelmet, hogy az idei évben van utoljára 25%-os gépvásárlási támogatás, amit teljes körűen ki kell használni annak érdekében, hogy a műszaki színvonal emelésével sikeres Uniós csatlakozást hajthassunk végre.
Ehhez kínál az AXIÁL Kft. hosszútávú, kölcsönös előnyökön alapuló együttműködést mindenkinek.

Szabó - Kocsis János

Top 100 Best Websites Monitored by: InternetSeer - Web Site Monitoring

powered by Pointernet-DB Kft.

E-mail:pointernet@axelero.hu