HIRDETÉS-ON-LINE
SZTARVILÁG
SZÍVÜGYEK
DIVAT
ÉLETMÓD
DIÉTA
SZÉPSÉG
FORUM
REGISZTRÁCIÓ
MUNKA
KÉPZÉS
ZENE
AKT, MODEL
PSZICHOLÓGIA
PSZICHOLÓGIA- LINKEK
LINK:

http://seanconnery.lap.hu/

http://www.seanconnery.com/index.cfm

Portré

Thomas Sean Connery 1930. augusztus 25-én jött világra a skóciai Edinburghben. A teherautósofőr apa és a takarítónő anya még egy gyermeket vállalt az idősebb mellé - az is fiú lett -, és Sean már kilencéves korában tejkihordást vállalt, hogy anyagilag segítse a családot. Iskolába csak 13 éves koráig járt, aztán fizikai munkás lett, majd 15 évesen belépett a királyi haditengerészethez.


Ugyan tizenkét évet írt alá, de három év múlva gyomorfekély miatt leszerelték. Connery visszatért Edinburghbe, beállt kőművesnek, később volt testőr és koporsófényező is. Szabadidejében testépítéssel foglalkozott, ami nemsokára jövedelmezőnek bizonyult, ugyanis szobrászoknak állt modellt és fürdőnadrágokat mutatott be. A kidolgozott izmokra fordított erőfeszítés végül meghozta a gyümölcsét: 1950-ben harmadik lett a londoni Mr. Universe választáson. Ha már amúgyis a fővárosban járt, Connery elment egy szereplőválogatásra is, és megkapta a kórusban egy daloló tengerész szerepét a South Pacific című musicalban, amellyel egyéves turnéra indult Angliában. Bár Sean ekkor profi futballistának készült, a sok tánc- és énekóra, meg a kötelező beszédgyakorlatok meghozták a kedvét a színészethez, s végül több tévéprodukcióban is kisebb-nagyobb szerepeket kapott. A filmvásznon először a Lana Turner főszereplésével készült Another Time, Another Place című moziban tűnt fel.


Az első James Bond: évtizednyi siker

Az első James Bond: évtizednyi siker007-es ügynök 1962-ből: Dr. NoConnery jókedvűen lubickolt a mellékszerepekben, ám 1962-ben nagyot fordult a sorsa, mivel sok neves színész közül őt választották Ian Fleming nevezetes figurájának, James Bondnak a megformálására. A Dr. No producere, Harry Saltzman később azt mesélte, hogy már a meghallgatáson Conneryt képzelte el 007-és ügynöknek, s azután a színész járása végképen biztosította őt arról, hogy jól döntött. A volt testépítő hihetetlenül nagy nemzetközi sikert aratott, s majd egy évtizeden át a nézők azonosították őt az ügynök figurájával. A színész egy idő után megunta ezt, és ki akart törni a sablonok keretei közül, ezért különféle műfajú filmekben vállalt szerepet, például a Zardoz című sci-fiben, a Sydney Lumet rendezte Agatha Christie-krimi filmadaptációjában, a Gyilkosság az Orient Expresszen című moziban, nem is beszélve Robin és Marian középkori románcáról, továbbá Peter Hyams Gyilkos bolygójáról, ami a Jupiter egyik holdján játszódott. Úgy tűnt, Connery végleg szakított Bonddal, bár az 1971-ben készült Gyémántok az örökkévalóságnak című filmért 1,25 millió dollárt plusz bevételi százalékot kapott, kijelentette, hogy sohasem játssza el újra a 007-est. Egészen 1983-ig állta a szavát, ám a Sohase mondd, hogy soha című moziban még utoljára belebújt a nyugdíj előtt álló Bond bőrébe, meghódította a szépséges Kim Basingert, és legyőzte a főgonoszt, akit Klaus Maria Brandauer alakított. Ez a film is bebizonyította, hogy az évek múltával Connery egyre jobb színész lett, gyérülő haja és szaporodó ráncai csak vonzóbbá tették, bizonyítja ezt az is, hogy 1989-ben a hatvanéves Seant a legszexisebb férfinak választották.Az öregedés magával hozta a karakterszerepeket is, melyekben Connery szintén otthon érezte magát. A szesztilalom idején játszódó Aki legyőzte Al Caponét című moziban egy ír zsarut formált meg, alakítását a legjobb mellékszereplő Oscar-díjával jutalmazták, s megkapta a Golden Globe-díjat is. Az Indiana Jones harmadik részében a főhős bogaras, szeretetreméltó, szintén régész apját személyesítette meg. Conneryt azonban nem kerülték el a főszerepek sem, például az Oroszország ház könyvkiadója, vagy a Vadászat a Vörös Októberre orosz tengeralattjáró parancsnoka.
A kilencvenes években az Egy igaz ügy Sean drámai tehetségét bizonyította, a Sárkányszívben pedig igen nagy örömét lelte, ugyanis nemcsak ő kölcsönözte a hangját Dracónak, hanem az animátorok Connery arcvonásaival ruházták fel a sárkányt.

A Briliáns csapdában a szépséges Catherine Zeta-JonesszalBelekóstolt a producerkedésbe is a Briliáns csapda című filmmel, amelynek egyik főszerepét alakította a gyönyörű tolvajt játszó Catherine-Zeta Jones oldalán. A történet nem nélkülözte a románcot sem. Saját produkciós cége, a Fountainbridge Films keretében Connery számos tervet dédelget, például néhány kedvence folytatását - Időbanditák, Indiana Jones, A szikla - mi több, az is lehetséges, hogy még egyszer eljátssza James Bondot…


A Fedezd fel Forrestert! című filmben Connery igazi, korához illő figurát alakít, egy idős, visszavonult írót. "Engem lenyűgöz az ötlet, hogy egy öregedő, bogaras alak barátja és pártfogója lesz egy fiatal, fekete bőrű kamasz gyereknek" - jegyezte meg, s alakításából is kiderül, mennyire tetszett neki a figura.
A fáradhatatlan színész nagy skót hazafi, még a hetvenes években megalapította a Scottish International Education Trustot, az alapítvány a szegények oktatásában segít. Magánélete is rendezett, első feleségétől, az ausztrál Diane Cilento színésznőtől szülelett Jason fia, második nejét, a francia-marokkói festőművészt, Micheline Roquebrune-t 1975-ben vette el.
Connery számos elismerésben is részesült: egyebek mellett megkapta a francia Becsületrendet, valamint A rózsa nevében című filmben nyújtott alakításáért BAFTA-díjat érdemelt. 1990-ben életműdíjjal jutalmazta a Brit Filmakadémia, 1995-ben Cecil B. DeMille díjat kapott a Hollywood Foreign Presstől, 1998-ban pedig elnyerte a BAFTA legrangosabb díját, a British Academy Fellowshipet.
Az angol királynő lovaggá ütötte, azóta igényt tarthat a Sir Sean Connery megszólításra.


Sir Thomas Sean Connery (born August 25, 1930 in Edinburgh, Scotland) is an Oscar-winning Scottish actor and producer who is also well-known for his portrayal of James Bond. His character's catch phrase "Bond, James Bond," has become particularly famous. Also, a line spoken by Sean Connery in Finding Forrester spawned the popular website, YTMND.com

Connery is known for his trademark Scottish accent and saturnine good looks. He is repeatedly mentioned as one of the most attractive men alive by magazines, even though he is considerably older than most other sex symbols. When advised of the award, Connery seemed to be unaffected as he replied, "Well, there aren't many sexy dead men, are there?".


Movies, Filmjei

Lilacs in the Spring (1954)
No Road Back (1957)
Hell Drivers (1957)
Tigris akció (1957)
Az időzár (1957)
Another Time, Another Place (1958)
A kertész és a kis emberkék (1959)
Tarzan's Greatest Adventure (1959)
On the Fiddle (1961)
The Frightened City (1961)
A leghosszabb nap (1962)
Dr. No (1962)
Oroszországból szeretettel (1963)
Marnie (1964)
Szalmaasszony (1964)
Goldfinger (1964)
A domb (1965)
Tűzgolyó (1965)
A New World (1966) (Cameo)
A Fine Madness (1966)
Csak kétszer élsz (1967)
Shalako (1968)
The Bowler and the Bonnet (1969) (documentumfilm) (rendező is)
Viszontlátásra a pokolban! (1970)
A jégsziget foglyai (1971)
Az Anderson magnószalagok (1971)
Gyémántok az örökkévalóságnak (1971)
Espana campo de golf (1972) (short subject)
A támadás (1973)
Zardoz (1974)
Gyilkosság az Orient Expresszen (1974)
Váltságdíj (1975)
The Dream Factory (1975) (documentumfilm)
Szél és az oroszlán (1975)
Aki király akar lenni (1975)
Robin és Marian (1976)
Az arab összeesküvés (1976)
A híd túl messze van (1977)
A nagy vonatrablás (1979)
Meteor (1979)
Kuba (1979)
Gyilkos bolygó (1981)
Időbanditák (1981)
G'ole! (1982) (documentumfilm) (narrátor)
Egy nyár öt napja (1982)
Gyilkos optika (1982)
Sean Connery's Edinburgh (1983) (short subject)
Sohase mondd, hogy soha (1983)
Gawain és a Zöld Lovag (1984)
A rózsa neve (1986)
Hegylakó (1986)
Aki legyőzte Al Caponét (1987)
Bűntény a támaszponton (1988)
Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag (1989)
Családi ügy (1989)
Vadászat a Vörös Októberre (1990)
Oroszország ház (1990)
Robin Hood, a tolvajok fejedelme (1991)
Medicine Man (1992) (executive producer is)
Hegylakó 2. (1992)
Gyilkos nap (1993) (executive producer is)
Afrika koktél (1994)
Egy igaz ügy (1995)
Az első lovag (1995)
Sárkányszív (1996) (hang)
A szikla (1996) (executive producer is)
Bosszúállók (1998)
Briliáns csapda (1999) (producer is)
Fedezd fel Forrestert! (2000)
A szövetség (film) (2003)
 Sean Connery Wallpapers

  Brad Pitt
  Bruce willis
  Celine Dion
  Julia Roberts
  Jennifer Lopez
  Kylie Minogue
  Nicole Kidman
  Penelope Cruz
  Sandra Bullock
  Sharon Stone
  Tom Cruise
Antonio Banderas
Claudia Schiffer
Clooney
Anna Kournikova

Laetitia Casta 1
Ricky Martin

Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.

A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása


INGATLAN,
UTAZÁS, LOVAGLÁS, KUTYA, MEZŐGAZDASÁG, REGISZTRÁCIÓ, MAGAZIN, ÚJSÁGOK, MOBIL TELEFON, TUDOMÁNY, TARTALOM, CÉGINFORMÁCIÓ,
e-mai
l: pointernet@t-online.hu
Adatbázis Szolgáltatásaink: Utazás, Ingatlan, Lovak, Kutyák, Erdészeti termékek, fakereskedelem, Mezőgépek, Áruház, Fórum, Céginformáció
Újságok: Agrárágazat, Transpack, E-Világ, Nemzetközi Lovas Magazin, Lupe Magazin

(c) Copyright 2002 International E-Trade Corporation


powered by Pointernet-DB Kft.


E-mail:pointernet@t-online.hu

Top 100 Best Websites