HIRDETÉS-ON-LINE
SZTARVILÁG
SZÍVÜGYEK
DIVAT
ÉLETMÓD
DIÉTA
SZÉPSÉG
FORUM
REGISZTRÁCIÓ
MUNKA
KÉPZÉS
ZENE
AKT, MODEL
PSZICHOLÓGIA
PSZICHOLÓGIA- LINKEK

Antonio Banderas története Malagában kezdődött. Ez a Földközi-tenger partján, Marokkóval szemben fekvő kikötőváros arról nevezetes, hogy Pablo Picasso szülővárosa. Itt született Banderas is 1960 nyarán.
Banderas a két fiútestvér közül az első gyermeke José és Ana Banderasnak.
Banderas
Apja 40 évig. Titkosrendőr volt Spanyolországban. Anyja anítónő volt, nemrég ment nyugdíjba. Igazi dél-spanyolországi, középosztálybeli családból valók.
A fiatal Antonio Banderas szeretett focizni. Egészen 14 éves koráig arról álmodozott, hogy profi focista lesz, mikor is játék közben eltörte a lábát.Szerette a klasszikus amerikai filmeket is, melyeket a spanyol állami tévé szinkronizálva adott. Rajongott Orson Welles-ért, John Fordért, Billy Wilderért, valamint más nagy rendezőkért. Valósággal lenyűgözte az a világ, amelyet ezek a filmek bemutattak.
Amerika jelentette számára az álom-országot. Azok a dolgok, melyeket a tévében látott számára elérhetetlenek voltak
13 évesen látta a Hairt, amitől szemléletmódja egycsapásra megváltozott.
A "Hair"-ben kifejeződő szabadságvágy visszhangokra talált a diktatúrában élő kamaszban. Érdeklődni kezdett a színjátszás iránt, tanulni kezdett a helybéli színeszektől. 15 éves volt, amikor hazájában gyökeres változás történt. 40 évnyi tejhatalmú uralkodás után meghalt a spanyol diktátor, Francisco Franco.
Antonio beiratkozott egy színi- főiskolára és csatlakozott egy haknizó színjátszó csoporthoz.
19 évvel később Antonio Banderas körülnézett Malagában és úgy gondolta, ideje volna filmet csinálni.
Banderas tehát 1980 nyarán a 19 éves Antonio Banderas elhagyta szülővárosát, Malagát és Madridba ment, hogy profi színész legyen. A kaland romantikus is lehetett volna, ám a valóság hamar közbeszólt. Madridban azon kapta magát, hogy lehajtott fejjel, aprópénzt vizslatva megy a meghallgatásokra. A gyatra hotelekben töltött éjszakák szánalmas, ám szükséges kis tolvajlásokba torkollottak.

Banderas csak az első évben 11 helyen lakott.
Végül másfél évi küzdelmes nyomorgás után kijárt magának egy meghallgatást a nagy hírű Nemzeti Színháznál.
Végül is Antonio Banderas 5 évet töltött a színháznál. Ez idő alatt megismerkedett egy színésszel, aki szerepet kapott egy kezdő spanyol rendező, Pedro Almodovar flmjében.

"Hadd hozzam el a színházba Pedro Almodovárt, hadd lássa, hogyan játszol!" És elhozta Pedrót a színházba.
Almodovar megnézte a színpadon, maj megkérdezte :"Filmhez volna kedved?"

Banderas keményen dolgozott. Az első öt év alatt 15 filmet forgatott.

A kamerákon kívül is megváltozott Antonio élete. 1987-ben, 27 éves korában megállapodott. Fél évi ismeretség után feleségül vett egy spanyol színésznőt, a nála öt évvel fiatalabb Ana Lezát.
Akkoriban Banderas volt Európa egyik legünnepeltebb sztárja, ugyanakkor'90-ben Amerikában egy művész mozi közönsége beleszeretett Almodovar szexi, fekete humorú komédiájába, a "Kötözz meg, oldozz el"! címűbe.
Tehát az 1980-as évek végén Antonio Banderas volt az európai mozik elsőszámú kedvence. Amerikában viszont csak vendég volt.

A Spanyol Film-Intézet spanyol filmhetet rendezett New Yorkban és Antonio akkor járt ott először. Amerika lenyűgözte. De akkor még csak fel se merült benne, hogy egyszer majd itt fog dolgozni.
Antonió Banderast kezdte megismerte az amerikai közönség, Madonna pedig kendőzetlenül epekedett utána egy partin, ahol épp egy dokumentumfilmjéhez forgattak.

1990 végén Banderas neve kapcsolatba került egy musical-lal, amely kubai emigránsokról szólt és a "A mambo királyai" címet viselte
Nehezítette a forgatást, hogy egy szót sem tudott angolul. A szövegkönyvet szóról szóra bemagolta, de a rendezői instrukciók megértéséhez tolmácsra volt szüksége.

Amikor a következő évben Los Angelesben bemutatták a filmet, Banderas szerényen nyilatkozott az angolban való jártasságáról.
"A mambo királyai" vegyes fogadtatásban részesült. De elfogadtatta Banderast az Egyesült Államokban. Catherine Zeta Jones, Antonio leendő partnernője csodálattal adózik a színész vonzerejének.

A "nagy út" egy jó kritikával és sokféle szereppel kezdődött. Láthattuk például Tom Hanks szeretőjeként az AIDS-esek diszkriminációjáról szóló, korszakalkotó filmben, a Philadelphiában.
Amikor Tom Hanks megkapta a Filmakadémia díját, Banderasról azt mondta, az egyik legönzetlenebb színész, akivel valaha is dolgozott.
Mindössze két amerikai film után Antonio Banderas befutott színész lett. Nem sok idő kellett hozzá, hogy magán- és szakmai élete is a feje tetejére álljon.
Mindenesetre érdekes teljesítmény ugye gyakorlatilag némán, mármint kommunikációmentesen forgatni. Dehát a spanyol hős viharsebesen tanult meg angolul és párhuzamosan készített filmjei egyszerre zúdultak az amerikaikra, hiszen volt, hogy három hónap alatt hat Banderas-filmet is bemutattak. Az sem csoda, hogy a gyors karrier gyökeresen felforgatta addigi életét, mert ismeretsége filmbeli partnernőjével, Melanie Griffithtel lekényszerítette a sztorit a vászonról. Szerelmükkel két házasság végetért, és egy harmadik pedig elkezdődött. Hogy hogyan próbálják megőrizni magánéletük intimitásait a nyomukban csörtető fotósok előtt, mit változtatott életükön kislányuk megszületése, és hogy hogyan tartja karban szakmai fejlődését Antonio Banderas.
Hősünk, Antonio Banderas egy különös figura, mert Európából, egy spanyol kikötővárosból hódította meg Hollywoodot, és nem mellékesen Melanie Griffith szívét. Egészen speciális vonzerőt tulajdonítanak neki, amit drámaiság és önirónia turmixának vélnek elemzői.

A Philadelphia '93-as sikere után Banderas rájön, hogy szakmai jövője Amerikában van, nem Spanyolországban. Ez hosszú távolléteket jelentett feleségétől, Anától és kiderült, hogy más-más irányba halad az életük.

Csak a munka érdekelte, semmi más az ég világon.
A választék igen gazdag volt: a dél-amerikai családregényektől kezdve a thrilleren át a romantikus politikai filmekig, vagy akár akciófilmekig. Félő volt, hogy a folytonos munka miatt Banderas túlexponálja magát.

Az egyik filmje sorsfordítónak bizonyult. A "Hárman párban" romantikus tréfa ugyan nem aratott sikert, mindazonáltal megváltoztatta Antonio életét. Ennek oka a partnernő, Melanie Griffith, aki a forgatás minden pillanatára pontosan emlékszik.

Egyik barátja például így látta Melanie-t, amikor megismerte Antoniót.

Melanie ragyogó tekintettel mesélt Antonióról. Azt hiszem, az a tekintet minden szónál többet mondott. Olyan boldog volt, mélységesen boldog. Tudom, mert annyiszor láttam már őt az életben másmilyennek.
Melanie és Banderas szerelmes párt játszott a filmben. A vásznon kívül mindkettőjüknek volt házastársa. Ám a szenvedély felizzott.

Griffith
Őszintén szólva erről még sosem beszéltem, különsen nem a sajtónak. Igyekeztem, hogy ne bántsak meg senkit. Tulajdonképpen a "Hárman párban" végén történt. Mentem haza, hogy rendezzem az életemet. Ez akkor volt, amikor azt mondta, hogy tudja, hogy nem tud nélkülem élni. És én is tudtam, hogy eddig én sem éltem igazán nélküle. És magamban már eldöntöttem, hogy ha vele nem lehetek, akkor senki mással nem leszek.

Banderas
Nagyon meglepett. Akkor. Azt hittem, hogy a filmmel együtt vége lesz az egésznek, aztán persze majd maradunk barátok, vagy valami ilyesmi. De én soha... Na de... mindketten úgy gondoltuk, hogy együtt maradunk.
De persze ez az együtt maradás sem ment könnyen, legalább is eleinte.

Griffith
Azért akkor az kicsit riasztó volt, hogy mennyire középszerűek voltak az emberek. Tényleg. Mindenki azt mondta, nem lesz tartós a kapcsolatunk. Csak amolyan hollywoodi kaland. Meg hogy felrobbantottunk két házasságot valamiért, aminek hamarosan vége lesz, és amit a legtöbben felületesnek tartottak. Kemény dolog volt.
Melanie anyja, Tippi Hedren színésznő is aggódott a lányáért.

Tippi
Hozzáment Don Johnson-hoz, másodszor is, és egy kicsit eldurvultak a dolgok a házasságukban. Úgyhogy amikor elmondta nekem Antoniót, hát igen, az ember nem tud segíteni, csak arra gondol, hogy "Mi lesz ebből"? Az ember azt akarja, hogy a gyereke boldog legyen. Mindegy, hány éves, a szülőnek mindig gyerek marad. De ő annyira boldognak látszott. És ez a boldogság őszintének tűnt, megelégedett volt. Egészen megváltozott tőle.

Az új pár elhatározása, hogy együtt maradnak, bizony sok gyötrődéssel járt.

Griffith
Tudtuk, hogy két másik embert csúnyán megbántunk. De hát, nem tudtunk másként dönteni. Nem volt más út. Vagy csináljuk, amit csináltunk, vagy elbúcsúzunk egymástól, ami még nehezebb lett volna, mint megtenni, amit megtettünk.
Melanie lépett először. Másodszor is elvált Don Johnson színésztől, akinek szintén volt már egy előző, rövid házassága.
1995 decemberében elkezdődött Antonio és az események miatt megkeseredett Ana Leza 9 évig tartó házasságának bontópere.

Banderas és Melanie most már szabadon lehettek egymáséi, bár a nehézségek még távolról sem értek véget.

Griffith
Odavagyok érte.
Tehát '95 augusztusában hét hónap telt el azóta, hogy Melanie Griffith és Antonio Banderas titkos románca elkezdődött a "Hárman párban" című fim forgatásakor. Ekkor már nyilvánosan is együtt jelentek meg Antonio Banderas "Desperado" című filmjének bemutatóján. Túl nyilvánosan - vélték néhányan, amiért aztán nagyon nagy árat fizettek.

Egy forró nyári napon Antonio spanyolországi otthona előtt tucatnyi újságíró táborozott le. Barátságosan megkínálta őket pár falattal. Ma már ezt "naiv" gesztusnak tekinti.
Banderas
Kinyitottam a házam ajtaját és egyszer csak a konyha tele lett velük. (nevet) Nagyon, nagyon agresszívak voltak.

Griffith
Itták a kólát, ették a szendvicset és mindent. Nagyon kedvesek voltak. Mintha azt mondták volna: "Kösz, Antonio". Már amennyit én a spanyolból értek. Igazából nem értettem semmit, de nagyon kedvesek voltak, amikor ott voltak nálunk. Aztán meg keresztre feszítettek bennünket. Őt.
A helyzet egyre rosszabbodott.

Banderas
Lehetetlen helyzetek voltak. Autós üldözések. Egek! Melanie terhes volt. Emlékszem, hogy Buenos Aires-ben vadásztak ránk. Nagyszabású vadászat volt, motorral üldöztek bennünket, a kocsink elé vágtak, kopogtak az ablakon, bedugták a kamerát a sofőr melletti ablakon.

Tippi (Melanie anyja)
Amikor Diana hercegnőt megölték, csak az jutott eszembe, hogy hány százszor hajtottunk át száguldva városokon Melanie, Antonio meg én, nyakunkon a sajtóval.
1996 tavaszán a pár komoly elhatározásra jut magánéletüket tekintve.

Griffith
Házasságunkat megelőzően már egy évig együtt éltünk, szóval sok mindenen túl voltunk. Akkoriban úgy voltunk, hogy "Soha többé nem beszélünk meg ezt senkivel".
Banderas és Melanie - aki ekkor már 5 hónapos terhes volt - 1996 május 14-én, Londonban kötött házasságot. Ez pont egy hónappal az Anától való válása után történt, bár a vagyonmegosztási per még áthúzódott a következő évre. Az esküvőt olyan titokban tartották meg, hogy még a szüleik sem voltak jelen.

Tippi
Nem akartak sajtót, meg paparazzókat, meg ilyesmit. És ha én odaröpültem volna Londonba, és Antonio szülei is odaröpültek volna, akkor abból nagy felhajtás lett volna.

Minden erőfeszítésük ellenére a városban kitört a cirkusz.

Banderas
Az anyakönyvvezető, aki összeadott bennünket, elküldte a papírjainkat az egyik angol TV csatornának. A hivatal ajtaja előtt, ahol összeházasodtunk, egyre több ember várakozott. Nem volt könnyű helyzet.

Griffith
Elmentünk és elvitettük magunkat egy hotelbe. A paparazzók a nyomunkban voltak. Azt hitték, azért megyünk abba a hotelbe... - Antonio nem mesélte még? - Szóval a paparazzók azt hitték, hogy azért megyünk a szállodába, mert talán partit adunk vagy ott töltjük az éjszakát. Kiszálltunk az autóból, bementünk a szállodába, átrohantunk rajta egy másik kijárathoz, egy másik utcába és beugrottunk egy taxiba. És ott ültünk a taxiban. És ahogy ott ültünk, eszünkbe jutott, hogy "Szent ég, nincs nálunk semmi pénz". De a sofőr nagyon aranyos volt, azt mondta, nem számít. Így
aztán továbbálltunk.

Négy hónap múlva Banderas és Melanie szülők lettek. Ahhoz, hogy Spanyolországban bejussanak a kórházba, tucatnyi ott várakozó fotóst kellett kicselezniük.

Banderas
A házunkat a falon átmászva kellett elhagynunk. Olyan magas a fal, mint itt a plafon. Két testőr kíséretében.

Griffith
Azt mondták:" Egyetlen módon juthatsz ki a házból, ha ezen a létrán felmászol a falra, onnan leugrasz, aztán átkúszol az udvaron, beszállsz egy kis autóba, lebuksz és magadra húzol egy pokrócot. Aztán mi majd elszöktetünk. És így is tettünk.

Stella del Carmen Banderas Griffith 1996. szeptember 24-én született meg. A szülei valósággal meg voltak rendülve.

Banderas karrierje egyre magasabbra ívelt. Három hónappal később dicshimnuszokat zengtek róla az Evitában nyújtott alakításáért.
Az Evita fordulópontot jelentett Antonio Banderas amerikai film karrierjében.

Az "Evita" szakmailag felrázta Banderas-t, aki a "A mambo királyai"-ban való feltűnése után sorozatban szerepelt többnyire kiábrándító filmekben. De 1996-ra megtanulta irányítani önmagát. 1997-ben és '98 első félévében nem jelent meg új filmje. Ám ezalatt az idő alatt is sorozatosan forgatott. Például a "Zorro álarcát", a klasszikus film mai feldogozását. Itt a korosodó, közkedvelt bandita - akit Anthony Hopkins alakít - felemeli magához Banderast, hogy kinevelje a következő generáció Zorróját. Catherine Zeta Jones játssza Banderas szerelmét.

Stella belépett az életébe és mindent megváltoztatott. Minden más perspektívát kapott, egyfolytában boldog, hogy láthatja és ez elbűvölő. Hihetelenül nyitott és szeretetteljes volt a gyerekekkel is, akiket Melanie-val együtt örökölt.
A Melanie előző házasságából származó két gyermekről, Dakotáról és Alexanderről van szó.
Az energia és vidámság, melyeket az apaszerepben kamatoztat, az üzleti életben is jellemzi.

http://www.antoniobanderasfans.com/

Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.

A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása


INGATLAN,
UTAZÁS, LOVAGLÁS, KUTYA, MEZŐGAZDASÁG, REGISZTRÁCIÓ, MAGAZIN, ÚJSÁGOK, MOBIL TELEFON, TUDOMÁNY, TARTALOM, CÉGINFORMÁCIÓ,
e-mai
l: pointernet@t-online.hu
Adatbázis Szolgáltatásaink: Utazás, Ingatlan, Lovak, Kutyák, Erdészeti termékek, fakereskedelem, Mezőgépek, Áruház, Fórum, Céginformáció
Újságok: Agrárágazat, Transpack, E-Világ, Nemzetközi Lovas Magazin, Lupe Magazin

(c) Copyright 2002 International E-Trade Corporation


powered by Pointernet-DB Kft.


E-mail:pointernet@t-online.hu

Top 100 Best Websites