HIRDETÉS-ON-LINE
SZTARVILÁG
SZÍVÜGYEK
DIVAT
ÉLETMÓD
DIÉTA
SZÉPSÉG
FORUM
REGISZTRÁCIÓ
MUNKA
KÉPZÉS
ZENE
AKT, MODEL
PSZICHOLÓGIA
PSZICHOLÓGIA- LINKEKSandra Bullock    
1964. július 26.


Sandra Anette Bullock (Arlington, Virginia, 1964. július 26. – ) amerikai-német származású színésznő.
Egy német operaénekesnő és egy amerikai karmester első gyermekeként 1964. július 26-án  született Sandra Anette. Sandra élete első tizenkét évét a németországi Salzburg és az amerikai Arlington között ingázva töltötte. Nyolcéves volt, amikor először színpadra lépett egy operaelőadáson, cigánylányt alakított a karban, amíg a mama Carmenként tündökölt. Ezzel a produkcióval kapott kedvet a színészethez, de először el kellett végezni a középiskolát. Átlagos tanuló volt, de amikor csatlakozott a pompomlányokhoz, többen is felfigyeltek rá.

Érettségi után beiratkozott az egyetemre, persze drámatagozatra, bár a szülők féltették lányukat a művészi pálya általuk már jól ismert buktatóitól. Sandra az egyik vizsgaelőadáson Csehov Három nővérében szerepelt, s alakítása sikert aratott. Az ifjú színészpalánta ezután New Yorkba költözött, hogy további színi tanulmányokat folytasson, s este pincérnőként dolgozott, mivel a szülők úgy vélték, tanulnia kell az életet, s ennek megfelelően csak mérsékelt anyagi támogatást kapott otthonról.
A csinos felszolgálón megakadt egy producer szeme, s amikor kiderült, hogy egyébként színésznő, a Dolgozó lány című tévésorozatban rögtön megkapta a főszerepet. Ezután a Love Potion No. 9 főszerepe következett, a forgatás során partnerével, Tate Donovanal egymásba szerettek, a kapcsolat három évig tartott. Amikor Tate elhagyta, Sandra nehezen lábalt ki a csalódásból,

Sandra a munkába temetkezett, szerencsére kapott elég ajánlatot. A Hemingway és énben pincérnőt játszott, a szerepben hasznosíthatta korábbi személyes tapasztalatait, az Amit szerelemnek hívnakban nemcsak szerepelt, hanem ő írta az egyik dalt is, a Heaven Knocking on My Door címűt. Bár először Lori Pettyt szemelték ki A pusztító futurisztikus zsarulányának, Bullock kapta meg a szerepet, s Sylvester Stallone oldalán meggyőző alakítást nyújtott.


Magánélete


1989-ben a Religion, Inc. című filmjének rendezőjével, Michael Mailerrel járt. 1992-ben Tate Donovan amerikai színész oldalán kereste a boldogságot, akivel a Szerelmi bájital (Love Potion No. 9.) című filmük forgatása alatt habarodtak egymásba. 1996-ban Matthew McConaughey színésszel járt, 1997-ben Bob Schneider jazz-zenésszel, 1999-ben Guy Forsythe zenésszel, majd 2002 és 2003 között Ryan Gosling színésszel, aki 14 évvel volt fiatalabb a színésznőnél. A pár a Kísérleti gyilkosság (Murder by Numbers) című filmük forgatása során szerettek egymásba, azonban kapcsolatuk végeszakadtával Sandra összejött Jesse G. James-sel, az egykori vadnyugati bandita Jesse James (1847-1882) egyenesági leszármazottja.
A pár két év együttlét után 2005. július 16-án összeházasodott. Gyermekük sosem született, azonban a férfinak már volt két gyermeke előző házasságából, melyet Janine Lindemulder pornószínésznővel kötött.

Az igazi áttörést azonban az 1994-és Féktelenül című mozi jelentette. Annie, a hétköznapi lány megformálása felkeltette John Turteltaub rendező figyelmét, aki pont egy ilyen karaktert keresett az Aludj csak, én álmodom című filmjéhez. Bár először Demi Moore-ra gondolt, de őt túl dekoratívnak találta, no nem mintha Bullock nem lenne elég vonzó.

Alakítását Golden Globe-jelöléssel jutalmazták, s partnere, Bill Pullman is elégedetten nyilatkozott róla.

1996-ban 6 millió dollár kopogtatott Sandra ajtaján, ennyit kapott ugyanis a Ha ölni kell című mozi női főszerepéért.

A sajtó összehozta partnerével, Matthew McConaugheyvel, s bár mindketten tagadták, a forgatás befejezése után kiderült, hogy a kapcsolat tényleg létezik - bár csak rövid ideig tartott magánélete miatt, mivel inkább a munkában törekszik tökéletességre. Gyakran emlegette, hogy mennyi múlik a produceren, ezért apja és húga segítségével létrehozta Fortis Films nevű produkciós cégét, ahol végre az ő kezében van a döntés joga. A cég első filmje a Majd elválik volt, míg az Átkozott boszorkákban producerként és executive producerként is közreműködött.

Beépített szépségben okos és ügyes FBI-ügynököt játszik, aki a film elején legkevésbé sem alkalmas egy szépségversenyen való megmérettetésre.

Beépített szépség: Michael Caine és Benjamin Bratt között
"A szociális szituációkban hihetetlenül faragatlan és bárdolatlan módon viselkedő Gracie jól érzi magát a bőrében, és imádja a munkáját.

Férfias nő, mindenféle női barátok nélkül, soha nem volt se igénye, se partnere, kivel eszmét cserélhetett volna harisnyakötőkről, rúzsról. Gondolkodás nélkül cselekszik és beszél. Az antinő megtestesítője."
Sandra producerként is közreműködött a filmben és a forgatás során mindenki nagyon jól érezte magát.
A film elkészült, de az alkotó nem pihen. Jelenleg a Fool Proofot forgatja, amelyben - micsoda véletlen! - megint FBI-ügynököt alakít, aki egy "tökéletes" sorozatgyilkos nyomába ered, de ezt teszi két lelkes főiskolás is, s végül intellektuális verseny alakul ki az első terepen végzett megbízatását teljesítő ügynök és a diákok között. Persze, a tettes is beleszól…

A film elkészült, de az alkotó nem pihen. Jelenleg a Fool Proofot forgatja, amelyben - micsoda véletlen! - megint FBI-ügynököt alakít, aki egy "tökéletes" sorozatgyilkos nyomába ered, de ezt teszi két lelkes főiskolás is, s végül intellektuális verseny alakul ki az első terepen végzett megbízatását teljesítő ügynök és a diákok között. Persze, a tettes is beleszól..

Júniusban kezdik forgatni a The Chambermaidet, ami egy napjaink Chicagójában játszódó, modern Hamupipőke-történet, persze Sandrával a főszerepben. És ami még hátra van: a Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood, egy fiatal nő története, aki belefárad anyja excentrikus viselkedésébe és elköltözik otthonról. Még esküvőjére sem hívja meg anyját, akit Ellen Burstyn alakít, ám amikor később postán megkapja anyja naplóját és belelapoz, meglepő felfedezésekre jut…

A projekt érdekesnek tűnt, ám Callie Khouri rendezőnő másképpen képzelte el a figurát, ezért Bullock kihátrált a produkcióból, egyelőre úgy tűnik, Julia Roberts veszi át a szerepet.
Ami az igazi esküvőt illeti, Sandra saját bevallása szerint számára nem sürgős a dolog. Mostanában Bob Schneider zenésszel mutatkozik, nemrégen az Austin Music Awards díjátadásán bukkantak fel együtt, ahol Schneider több díjat is átvehetett.
Sandra egyelőre még vár az igazi elismerésre, de szerinte a lényeg az, hogy a közönség szereti a filmjeit, melyek nem is jövedelmeznek rosszul, sőt. A többi pedig csak idő kérdése...


Kapcsolódó cikkek, hírek, aktualitások
People Choice Award: Sandra Bullock nagy győzelme 2010. január 07.
stb.

Filmjei

Sandra Bullock Cannesban, (2002.)Gyilkosság a Central Parkban (The Preppie Murder, 1989)
A pénz nem boldogít?! (Fool and His Money, 1989)
Szerelmi bájital (Love Potion No.9.,1991)
Én és a maffia (Who Do I Gotta Kill, 1992)
Újév reggelén (When the Party’s Over, 1993)
Amit szerelemnek hívnak (The Thing Called Love, 1993)
Bűvölet (Fire on the Amazon, 1993)
Hemingway és én (Wrestling Ernest Hemingway, 1993)
A pusztító (Demolition Man, 1993) leírás
Nyom nélkül (The Vanishing, 1993)
Féktelenül (Speed, 1994)
A hálózat csapdájában (The Net, 1995) leírás
Aludj csak, én álmodom! (While You Were Sleeping, 1995)
Ha ölni kell (Time to Kill, 1996)
Képtelen képrablás (Stolen Hearts Two If by Sea, 1996) leírás
Szerelemben, háborúban (In Love and War, 1996)
Féktelenül 2- Teljes gőzzel. (Speed 2-Cruise control, 1997) leírás
Majd elválik (Hope Floats, 1998)
Átkozott boszorkák (Practical Magic, 1998) leírás
Mint a hurrikán (Force of Nature, 1999)
28 nap (28 Days, 2000)
Zsaru pánikban (Gun Shy, 2000) leírás
Beépített szépség (Miss Congeniality, 2000)
Két hét múlva örökké ( Two Weeks Notice, 2002)
Kísérleti gyilkosság (Murder by Numbers, 2002) leírás
Vagány nők klubja (Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood, 2002)
Beépített Szépség 2. - Csábítunk és Védünk (Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous 2005) leírás
Ütközések (Crash, 2005)
Ház a tónál (The Lake House, 2006)
A Hírhedt (Infamous) 2006 Nelle Harper Lee
Megérzés (Premonition) 2007 Linda Quinn Hanson
All About Steve 2008 Mary Horowitz
Kiss & Tango 2009
Nász-ajánlat (The Proposal) 2009 Margaret Tate
One of the Guys 2009
The Blind Side 2009 Leigh Anne Tuohy

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sandra Annette Bullock (born July 26, 1964 in Jackson, Michigan) is an American film actress. She came to fame in the 1990s, after roles in successful films like Speed and While You Were Sleeping, and has since established a career as a well-known Hollywood leading actress, with the box office comedy Miss Congeniality and one of her most recent film roles, in 2005's Crash, receiving critical acclaim.

Career


Bullock subsequently moved to Los Angeles, California, and was cast in a series of small roles in several independent films as well as in the lead role of the television version of the film Working Girl. One of Bullock's first notable movie appearances was in Demolition Man (1993), which led to her breakthrough performance in Speed the following year. She became a high-level movie star in the late 1990s, carrying a string of successes, including While You Were Sleeping (she replaced actress Demi Moore, who was originally scheduled to star), Miss Congeniality and Two Weeks Notice.

She has been selected as one of People magazine's 50 Most Beautiful People in the World in 1996 and 1999, and has also been ranked #58 in Empire magazine's Top 100 Movie Stars of All Time list.

She runs her own production company, Fortis Films; her sister, Gesine Bullock-Prado,[2] is vice-president of the company. Bullock tried to produce a film based on F.X. Toole's short story Million-Dollar Baby, but couldn't interest studios in a female boxing drama.[3] The story was eventually made as the Oscar-winning film Million Dollar Baby (2004).

In 2005, Bullock had a supporting role in the film Crash. She received positive reviews for her performance, with some critics suggesting that it was the best performance of her career. Bullock's latest film is The Lake House, a romantic drama also starring her Speed co-star, Keanu Reeves; it was released on June 16, 2006. Because their film characters are separated throughout the film (due to the plot revolving around time travel), Bullock and Reeves were only on set together for two weeks during filming.[4] Bullock will next appear in Infamous, in which she will play author Harper Lee; Bullock will also play author Grace Metalious, who was best known for the controversial novel Peyton Place, in an upcoming film. She also stars in Premonition with Julian McMahon, set for February 2007 release.

Filmography

Hangmen (1987)
Religion, Inc. (1989)
Who Shot Patakango? (1989)
Who Do I Gotta Kill? (1992)
When the Party's Over (1992)
Love Potion No. 9 (1992)
The Vanishing (1993)
The Thing Called Love (1993)
Demolition Man (1993)
Fire on the Amazon (1993)
Wrestling Ernest Hemingway (1993)
Speed (1994)
While You Were Sleeping (1995)
The Net (1995)
Two If by Sea (1996)
A Time to Kill (1996)
In Love and War (1996)
Speed 2: Cruise Control (1997)
Hope Floats (1998)
Making Sandwiches (1998) (short subject) (also director)
Practical Magic (1998)
The Prince of Egypt (1998) (voice)
Forces of Nature (1999)
Gun Shy (2000)
28 Days (2000)
Famous (2000)
Welcome to Hollywood (2000) (documentary)
Miss Congeniality (2000)
Murder by Numbers (2002)
Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood (2002)
Two Weeks Notice (2002)
Crash (2004)
Loverboy (2005)
Miss Congeniality 2: Armed and Fabulous (2005)
The Lake House (2006)
Infamous (2006)


Videos

Sandra Bullock  Wallpapers


  Brad Pitt
  Bruce willis
  Celine Dion
  Julia Roberts
  Jennifer Lopez
  Kylie Minogue
  Nicole Kidman
  Penelope Cruz
  Sandra Bullock
  Sharon Stone
  Tom Cruise
Antonio Banderas
Claudia Schiffer
Clooney
Anna Kournikova

Laetitia Casta 1
Ricky Martin

Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.

A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása


INGATLAN,
UTAZÁS, LOVAGLÁS, KUTYA, MEZŐGAZDASÁG, REGISZTRÁCIÓ, MAGAZIN, ÚJSÁGOK, MOBIL TELEFON, TUDOMÁNY, TARTALOM, CÉGINFORMÁCIÓ,
e-mai
l: pointernet@t-online.hu
Adatbázis Szolgáltatásaink: Utazás, Ingatlan, Lovak, Kutyák, Erdészeti termékek, fakereskedelem, Mezőgépek, Áruház, Fórum, Céginformáció
Újságok: Agrárágazat, Transpack, E-Világ, Nemzetközi Lovas Magazin, Lupe Magazin

(c) Copyright 2002 International E-Trade Corporation


powered by Pointernet-DB Kft.


E-mail:pointernet@t-online.hu

Top 100 Best Websites