HIRDETÉS-ON-LINE
SZTARVILÁG
SZÍVÜGYEK
DIVAT
ÉLETMÓD
DIÉTA
SZÉPSÉG
FORUM
REGISZTRÁCIÓ
MUNKA
KÉPZÉS
ZENE
AKT, MODEL
PSZICHOLÓGIA
PSZICHOLÓGIA- LINKEK

POINTERNET MAGAZIN, DIÉTA, SZTÁRVILÁG, SZÍVÜGYEK, DIVAT, SZÉPSÉG, ÉLETMÓD,KÉPZÉS, MUNKA, SZABADIDŐ

Merevedési zavar Ismeretek, gyakorlati tanácsok; olyan esetekkkel kacsolatban, amelyeket nem mindig tudunk megoldani tapasztalatok hiányában.


Galériák felnőtteknek


Afrodiziákum, Bogumil Elixír

Budapesti Konditermek listája

Mo. Térképe Moziműsor TV műsor Színház
Szótárak: Angol-Magyar Német-Magyar Többnyelvű szótár
Menetrendek: BKV, MÁV Volán MALÉV MAHART
Telefonszámok: MATÁV, Hasznos tel.számok Westel900 Pannon GSM Vodafone

Bogumil Házi Patikája
PSZICHOLÓGIA

Egészség    A napozásról

A napfény gyógyító hatását évezredek óta ismeri és használja az emberiség, az utóbbi évtizedekben kifejlesztett mesterséges sugárforrások kialakításával pedig már télen is elérhető a divatos barnaság.

A bőrben elnyelődött sugárenergia számos kedvező élettani hatással rendelkezik: elősegíti a D-vitamin-képződést, fokozza a vérképző szervek működését és a szervezet védekező- képességét, javítja az általános kedélyállapotot, segít a szervezet „áthangolásában”. De csak akkor, ha igazán odafigyelünk arra, hogy a káros sugárzás ne károsítsa bőrünket.  tovább>>


Egészség    Barnulás minden áron? (solarium)

Barnulás minden áron?
A britek 40 millió fontot költöttek tavaly a mesterséges barnulásra. Virágzik a piac, és az egész évben lebarnult bőr divatja a túlzásokat is meghozta – vannak, akik minden áron napsütötte bőrt akarnak még télen is. Egészség Elrettentő cigarettásdoboz

A dohányzás okozta betegségeket ábrázoló ijesztő képek és szövegek díszítik majd az EU-ban forgalmazott cigarettásdobozokat jövő év szeptemberétől. Az európai törvényhozók szerint az olyan félrevezető feliratokat, mint az alacsony kátránytartalmú, a light és extra light: 2003 szeptemberétől meg kell szüntetniük a gyártóknak. Az Európai Parlament keddi döntésének értelmében 2002. szeptember végétől a cigarettásdobozok elejének harmadát, hátoldalának pedig több mint a felét takarja majd a dohányzókat elrettenteni kívánó fotó vagy felirat az eddigi minimum négy százalék helyett. A maximálisan engedélyezett kátránytartalmat 12-ről 10 mg-ra csökkentették, betiltották a függőséget okozó adalékanyagok használatát, és kötelezik a gyártókat, hogy hozzák nyilvánosságra, milyen egyéb adalékanyagok vannak a cigarettákban -értesült a Magyar Hírlap. A törvényjavaslatot első körben az uniós egészségügy-miniszterek visszadobták, de végül kompromisszum született a tanács és a parlament között. Az Európai Bizottság körülbelül egy évtizeden belül szinte teljes betiltaná a dohányáru reklámozását.
(forrás: Magyar Hírlap, Világazdaság,


 Egészség    A mellplasztikáról

A mellméretek dolgában most változás állt be. Végre a kis mellek is divatba jöttek. Tenyérbe simulnak, kényelmesek és nem szorulnak állandó korrekcióra.
Magyarországon a nők 55%-a elégedett alakjával, függetlenül mellük nagyságától.
Akik mégis vállalják a műtétet


Egészség     Az allergia

A spontán, azonnali típusú allergiát a környezeti allergének sokfélesége válthatja ki. Ilyenek a virágpor, penészgombák, házipor, állati szőrök, stb. A légutakat megtámadó allergének közül a legszélesebb körben ismert a virágpor, amely pollinozist-szénanáthát, kötőhártyagyulladást, vagy súlyosabb esetben asztmát okoz.


Táplálkozás     A húsételekről
A húsétel kiemelkedő helyet foglal el étkezési kúltúránkban. A gasztronómiai jelentősége, mellett tápanyagainak gazdagsága is jelentős. Hiszen a hús az egyik legfontosabb fehérjeforrásunk, s mint ilyen, nélkülözhetetlen része az egészséges táplálkozásnak

Táplálkozás A gyorséttermek és az egészséges táplálkozás

Hódítanak a fiatalok körében igen népszerű gyorséttermek. Van aki naponta beugrik egy-egy hamburgerre vagy édességre, van aki nem szereti az itt kapható ételeket. Megoszlanak a vélemények


Táplálkozás      A mézről

A méz elsősorban táplálék és édesítőszer, és kedvező tulajdonságai miatt fontos szerepet kap az egészséges táplálkozásban


Táplálkozás  Az egészséges táplálkozásról

Minél több gyümölcsöt, zöldséget és teljes őrlésű gabonát eszünk, annál egészségesebbek leszünk. Az antioxidánsok csökkenthetik a méhnyakrák kialakulásának kockázatát és lassíthatják az Alzheimerkór kifejlődését.Minél több gyümölcsöt, zöldséget és teljes őrlésű gabonát eszünk, annál egészségesebbek leszünk Az antioxidánsok csökkenthetik a méhnyakrák kialakulásának kockázatát és lassíthatják az Alzheimerkór kifejlődését.


Miért van szüksége a szervezetünknek a vízre?

A szervezet minden sejtje tartalmaz vizet, ettől maradnak a szövetek rugalmasak. A felhasználás helyére szállítja a vízben és zsírban oldódó anyagokat, az anyagcsere termékeket pedig a veséhez. A szervezet hűtéséhez is szükséges.

Mennyit igyunk?
A napi folyadékszükségletünk kb.2 liter, ebből ital formáájában 1-1,5 liter, a többit a táplálékok biztosítják.


Mi történik ha nem iszunk eleget?

Az emberi szervezet 65%-a víz, a férfiaké és a fiatalabbaké valamivel több, mint a nőké és az idősöké.
Folyadékveszteség esetén sűrűbb lesz a vér.

Ha 2%-al csökken a víztartalom ez már érezhető hatással van a teljesítményre, gyorsul a szívverés. 4%-nál már fejfájás és izomfáradság jelentkezik, 5%-nál eszméletkihagyás és görcsök lépnek fel, 10% esetén szomjan halunk.


Néhány zöldség és gyümölcs víztartalma %-ban

uborka 96,8 rebarbara 92,5
retek 94,4 görögdinnye 90,2
spárga 93,6 eper 89,5
paradicsom 92,9 grape-fuit 89,0
padlizsán 92,6 papaja 87,9
mángold 92,2 őszibarack 87,5
cukkini 92,9 egres 87,3
karalábé 91,6 nektarin 86,8
spenót 91,6 narancs 85,7
paprika 91,0    
powered by Pointernet-DB Kft.

E-mail:pointernet@axelero.hu


Top 100 Best Websites