Dieta főoldal   Wellness


Tartalomjegyzék Wellness a fürdőszobánkban Összetett kúrák Utolsó lap

Wellness kezelések

Akupresszúra
A hagyományos kínai orvoslásból eredő kezelés. Az akupunktúrához hasonlóan az akupresszúra is a test meghatározott pontjainak stimulálása útján enyhíti a panaszokat. A kínai orvoslás szerint a testen több ezer olyan pont helyezkedik el, amelyeken keresztül az ún. meridiánokban áramló életerő (csí) irányítható. Számos fogás, nyomás könnyen elsajátítható és önállóan is alkalmazható. Fontos tudni, hogy az akupresszúrás pontok nyomása furcsa bizsergést, enyhe fájdalmat vált ki. Bizonyos pontok nyomásával a fejfájás, a hányinger, a szemfájdalom azonnal és látványosan megszüntethető; használják ezeket a pontokat a rosszullét enyhítésére, a szellemi fáradtság leküzdésére, a szervek működésének serkentésére.

Akupunktúra
Az akupunktúra az akupresszúrához hasonlóan a kínai gyógyászat azon alapelvére épül, mely szerint az emberi testen több ezer olyan pont helyezkedik el, amelyek révén az ún. meridiánokban áramló életenergia (csí) áramlása befolyásolható. Az akupunktúrás kezelés során a megfelelő pontokon leheletvékony tűket szúrnak a bőr különböző mélységű rétegeibe. Akupunktúra segítségével krónikus fájdalmak, keringési panaszok enyhíthetőek. Mindenképpen ajánlott azonban a kezelés előtt orvos tanácsát kérni.

Algapakolás
Különböző algafajtákból készült meleg pépet viszünk fel a testre, és hagyjuk rövid ideig hatni. Az algapakolás gyakran a Thalasso-terápia részét képezi, és magas ásványi anyag koncentrációjának köszönhetően elősegíti a bőr szerkezetének javulását, az anyagcsere élénkülését. Az algafajták közül néhánynak antibakteriális, néhánynak reumatikus panaszokat enyhítő hatása van.

Aquarobic v. aquafitness
Az aquarobic a tréner utasításainak követésével, gyakran zene kíséretében vízben végzett gimnasztika. Ez a mozgásforma különösen ízületkímélőnek számít, ugyanakkor javítja a kondíciót és a bőr alatti szöveteket is masszírozza.
Ld. még a Víz alatti gyógytornát

Aromaterápia
Az éterikus olajokat nem csupán a gyógyászatban lehet alkalmazni. Az illatok befolyásolják a limbikus rendszert (az ember agyának agykéreg alatti területét), ezáltal hatnak érzelmi világunkra. Emiatt lelki panaszok kezelésére is használják őket. Az aromaterápia elsődleges célja a test és a lélek új életre serkentése és megtisztítása. A terápia elemei az inhalálás (az olajok párlatának belégzése), az éterikus olajokban való fürdés, illetve a velük végzett masszázs.

Body-Wrapping
A módszer egy kompressziós kötéstechnikát takar. A testet méregtelenítő anyagokkal átitatott vászonba tekerik be. Relaxáló, méregtelenítő, karcsúsító kezelés.

Peeling
A krémekben, gélekben található finom csiszolószemcsék segítségével választják és radírozzák le a felső bőrrétegek elhalt részeit. A bőrkép finomabbá válik, amelynek következtében növekszik a magas értékű ápolószerek iránti felvevőképessége.

Kleopátra-fürdő
Az állítólag szamártejben megmártózó egyiptomi királynőről elnevezett fürdő. Különféle alkalmazásokra használatos, legelterjedtebb formája azonban egy olyan tej és olaj összetételű fürdő, amely biztosítja a bőr számára a megfelelő ásványi anyagokat és a nedvességet, ezáltal ápolva a bőrt. Fürdő helyett használhatóak olaj és tej összetételű pakolások is; ekkor a páciens meleg ruhákba vagy fóliába csomagolva pihen.

Színfényterápia
A színek közismereten olyan energiaformákat tartalmaznak, amelyek hatást gyakorolnak ránk. Az intenzív hatású színterápia betegségek megelőzése céljából, illetve testi és lelki-szellemi zavarodottság kiegészítő terápiájaként kerül alkalmazásra.

Vapozon
Az arcgőzfürdő egyik formája. Egy finom fúvóka osztja el a gőzt az arc felületén, hogy intenzívebbé váljon a bőr mélységi tisztítása, fellazuljon a szaruréteg és megnyíljanak a pórusok. A szennyeződések ezt követően jelentősen könnyebben és fájdalommentesen lesznek eltávolíthatóak. A legújabb fejlesztés a vapozon területén: a gőz ózonnal történő dúsítása helyett modern eszközök esetén gyógyfüves csomagokat helyezhet be a kozmetikus, amelyek a bőr és a lélek számára ellazító és nyugtató illatot árasztanak, mint például a hársvirág és a kamilla.Egyedi keresés a POINTERNET Diéta oldalaira vonatkozóan


Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása