Dieta főoldal   Wellness


Tartalomjegyzék Elektroterápia a wellnessben Koncepciók Utolsó lap

Masszázsok

Masszázsok

Akupresszúrás masszázs
Az akupresszúrás masszázs során a kezdeti lazító, bemelegítő fogásokat, simításokat, gyúrásokat az
akupresszúrás pontok stimulálása követi. Ezek célja az, hogy a fájdalommal küzdő szerveket több életenergiához (csíhez) juttassa, visszaállítsa az egyensúlyi csíkeringést, ezáltal kezelve a betegségeket. Érdekessége, hogy gyakran a fájdalommal küzdő szervtől igen távoli pontok kezelésével lehet a legjobb eredményt elérni. Az akupresszúrás masszázs kiválóan alkalmas stresszoldásra, mozgásszervi és belső szervi panaszok kezelésére.

Cellulitiszmasszázs
Vér- és nyirokkeringés aktivizáló vákuumos masszázs, melynek következtében javul a salakanyag-eltávolítás. Kiegészítő kezelésként
ultrahangos és interferenciaáramos kezelés alkalmazható, mely növeli a hatóanyagok felszívódását, serkenti a zsírlebontást és erősíti a legyengült izmokat.

Lábreflexzóna-masszázs
A reflexzóna masszázs elve, hogy a lábfejen és főként a talpon elhelyezkedő akupresszúrás pontokon keresztül stimulálhatóak és pozitívan befolyásolhatóak az ezekkel a pontokkal összeköttetésben álló szervek és testrészek. Főképpen a lábfejen található, nyomásra érzékeny pontok árulkodnak szervi rendellenességről. A reflexzónamasszázs elsősorban a test öngyógyító erejét szolgáltatott aktiválni, de emellett lazító és élénkítő hatása is van.

La-Stone-masszázs
Ennek a kezelésnek az alapját a kb. 50 °C-ra felmelegített sima, kerekre csiszolt kövek képezik, melyekből 40-et a test különböző energiaközpontjain helyeznek el. A forró kövek mellett néhány jéghidegre hűtött márványkövet is elhelyeznek ezen pontok némelyikén. A hideg-meleg inger által kiváltott stimuláció hasonlóképpen működik, mint a Kneipp-kezelés esetén. A La-Stone masszázs izomlazító hatású, amelyet tovább fokoznak az intenzív masszázsfogások. A tulajdonképpeni masszázs, amelyet különböző nagyságú kövekkel végeznek, csak gondos előkészületek megtétele után kezdődhet. A jó közérzetről a testet borító illatos olajok és a gyengéd zene gondoskodik.

Nyirokmasszázs/drénerezés
A nyirokmasszázs célja, hogy a nyirokrendszer zavarai következtében a szövetekben felgyülemlett vizet eltávolítsa, a duzzanatokat megszüntesse, élénkítse az immunrendszert. Nyirokmasszázs során simító, pumpáló mozdulatokkal ürítik ki a nyirokcsomót, meggyorsítják a pangó nyirok eltávozását.

Shiatsu masszázs
A Shiatsu (ejtsd: siacu) japán szó, jelentése ujjnyomás. Ezen masszázs típus alkalmazásában leggyakrabban az ujjnyomást használják, hasonlóan az akupresszúrához. Az erősebb nyomások kivitelezéséhez a tenyereket, a könyököt, a térdet és a talpat is felhasználják. Ezenkívül fontos szerepet kapnak a különböző nyújtó fogások is, hasonlóan a jógához. Mondhatjuk, hogy a Shiatsu felhasználja az akupunktúra, a jóga, a manuálterápia és a masszás elemeit, gyakorlatait, tudását, s ezzel vált a 20. század egyik leghatékonyabb masszázsává. Holisztikus szemléletű, a teljes embert kezeli, a lábujjaktól a fejtetőig.

Sportmasszázs
Alkalmazása különösen sportolás előtt és után ajánlott az izomzat felélénkítése és fellazítása céljából.

Svédmasszázs
A hosszú, simogató, körkörös mozdulatok egyesítésével végzett masszázs, amely kiegészül gyúró fogásokkal. Ez utóbbiak elősegítik az izomzat mélységi fellazítását.

Thai masszázs
A klasszikus thai masszázst olajok nélkül alkalmazzák. Ízületi funkciós zavarok kezelésére szolgál; túlnyomórészt nyújtógyakorlatokból áll, miközben a páciensen marad a ruha. A meditációs kezelésbe beépülnek a kínai reflextan és az ajurvéda elemei.

Vitálmasszázs
Mélyre ható vákuummasszázzsal (köpölyözéssel) fellazítják a letapadt szöveteket, majd masszázsfogásokkal kilazítják az izmokat, végül nyújtják és lazítják őket. Kiválóan alkalmazható stressz és ülő foglalkozás miatti nyak, váll és hátfájás ellen.

Yumeiho-masszázs
Ez a Japánból származó, bonyolult rendszeren alapuló gyógymasszázs tartalmazza az akupresszúra, a nyomó-gyúró masszázs, és manuálterápia elemeit. 100 alapfogásból áll, melyek helyes és pontos elsajátítása éveket vesz igénybe, ezen kívül betegségtől függően még 2-300 különböző manuálterápiás elem áll rendelkezésre, melyeket összehangolva és egyénileg kell összeállítani a terápia során. Frissítő hatása mellett számos betegség kezelésére alkalmas.
Egyedi keresés a POINTERNET Diéta oldalaira vonatkozóan


Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása