Dieta főoldal   Wellness


Tartalomjegyzék Masszázsok Kis útbaigazító a wellness kifejezések útvesztőjében Utolsó lap

Koncepciók

Koncepciók

Ájurvéda (Ayurveda)
Az Indiából származó terápia nevének jelentése "A hosszú élet tudása". Alkalmazása nemcsak a betegségmegelőzés és a regeneráció területére korlátozódik, hanem a szépség- és a wellness terápiákban is egyre inkább használatos. Elengedhetetlen a rendszeres gyakorlása, valamint további gyakorlatokkal - meditáció, jóga, diéta - való kiegészítése a test, a lélek és a szellem egyensúlyának helyreállítása és fenntartása érdekében. Még a legösszetettebb ájurvédikus terápia is csak résnyire nyitja az ajtót, de semmiképp nem hoz azonnali gyógyulást. A több héten keresztül tartó ájurvédaterápia során diétás étrend, meghatározott teafajták és kezelések segítségével száműznek minden kórokozót a testből. A wellness hotelek kínálatában főképpen masszázs és meleg olajokkal történő kezelések szerepelnek a test ellazítása és regenerációja érdekében.

Meditáció
Meditálás közben az ember saját magába merül el, ezáltal megszabadul a külső és belső feszültségtől. A koncentrált szellemi összpontosítás állapota a szellemi erő felszabadítását eredményezi. Számos meditációs gyakorlat létezik, amelyek végzése közben általában egy gondolatra, szóra vagy akár tárgyra összpontosítunk. A meditáció sok keleti vallásban nagy jelentőséggel bír.

Öt tibeti
Az "Öt tibeti" elnevezés egy teljes körű energiaprogramot takar, amelyet eredetileg öt tibeti szerzetes fejlesztett ki. A program öt speciális testmozgásból épül fel: a körzés, a gyertya, a félhold, a híd és a hegy. A gyakorlatok rendszeres végzése a testi és lelki folyamatok harmonizálása mellett vitalitást, elégedettséget és életörömet garantál. Fontos a gyakorlatok napi végzése, amelyet hétről hétre fokozni kell. Az "Öt tibetit" egyszerűen el lehet sajátítani és integrálni a hétköznapokba.

Spa
A szó a latinból származik, a "sanus per aquam" rövidítése, amelynek jelentése: egészséges a víz által. A spa nemzetközi fogalommá vált a whirlpoolok, szaunafürdők, úszómedencék, szépségfarmok és a wellness központok révén.

Wellness
A wellness mesterséges szó, a well being (jól levés) és a fittness szavakból áll. Egyszerre életstílus és életfilozófia, alapelve, hogy az egészség több mint a betegség hiánya. A wellness a következő dimenziókban értelmezhető: egészséges test; egészséges lélek; egészséges elme - ami a kreativitásban, szellemi frissességben nyilvánul meg - társadalmi kapcsolatok, értékrend és etika. Ennek értelmében tehát nem beszélhetünk wellness kozmetikumokról, wellness papucsokról, gyorsfagyasztott wellness ételekről. A felsorolt kezelések (a különböző masszázsok, pakolások, illatterápiák), amelyeknek a páciens passzív részvevője, önmagukban nem elegendőek. A wellness tulajdonképpen egy tanulási folyamat, amelynek során elsajátítjuk, hogyan hozhatunk olyan döntéseket, amelyek jobb életminőséghez vezetnek. Nem egyszeri kezelésekről van tehát szó, hanem egy hosszan tartó folyamatról.Egyedi keresés a POINTERNET Diéta oldalaira vonatkozóan


Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása