Dieta főoldal   Wellness


Tartalomjegyzék A méregtelenítő lábfürdőről tudományosan SPORTITALOK  MÍTOSZOK ÉS TÉNYEK Utolsó lap

Cikis Ungarische Egészségturizmus


Amikor egészségturizmusról írnak vagy beszélnek a magyar turisztikai szakmában, mindig ódákat zengenek a magyar gyógyvizekről és a gyógykúrák versenyképes árairól. Hol van mégis az ebből befolyó nagy haszon? Hol vannak a turisták? Miért nem virágzik jobban a magyar gyógyturizmus? Utánajártunk, milyen extrákat nyújtanak híres fürdővárosaink a turistáknak. A helyzet tragikomikus.
A Magyar Turizmus ZRt. rendszeresen végez felméréseket a belföldi turizmus és a külföldről hazánk felé irányuló beutaztatás témakörében. Természetesen külföldi kutatócégek is gyakran elemzik a wellness turizmus iparágat, hiszen Európában a 45-65 év közötti korosztály, akik a legmagasabb jövedelemmel rendelkeznek, rendszeresen veszik igénybe a gyógyító hatású kúrákat, jelentős pénzt hagyva ott egy-egy szolgáltatásért.

A belföldi turisták az idei évben egyértelműen többet vették igénybe a hazai wellness szállodák szolgáltatásait, azonban nagyon gyakran még azért nem vesznek részt gyógykúrákon, mert „nem betegek”, „az orvos nem mondta” és „nem tudják, hol és hogyan lehet ilyet igénybe venni”. Vagyis még mindig nem elég a tájékoztatáős mértéke és a háziorvosok is látszólag szívesebben írják fel a reuma krémeket, minthogy gyógyfürdőt javasoljanak pácienseiknek.

A külföldi turisták közül legtöbben Ausztriából és Németországból jönnek hozzánk, a többi nyugat-európai ország lakói inkább saját hazájukban vesznek igénybe wellness szolgáltatásokat. De vajon mit gondolnak rólunk, akik mégis ellátogatnak hozzánk?

A legtöbben jól érzik magukat, tetszik nekik a gyógyvíz, a wellness szolgáltatás, jók az árak is, de a megkérdezettek többsége hiányolta a programokat a thermálfürdőn kívül töltött órákra. Utánajártunk, mit kínálnak híres fürdővárosaink a turistáknak. Szándékosan az önkormányzatok oldalait néztük meg, hiszen a hozzánk látogató turista nem fogja ismerni az országos programajánló oldalakat, hanem a város nevét fogja beírni böngészőjének címsorába.

Hévíz

A legkiemelkedőbb honlappal Hévíz rendelkezik. A magyar nyelvű tartalmon kívül minden információ megtalálható angolul és németül, folyamatosan frissítik az oldalt, maguk a programok is színvonalasak. Talán nem véletlen, hogy Hévíz a leggazdagabb magyar város.

Sárvár

Sárvár város honlapján nem találtunk sem angol, sem német nyelvű információt. A magyar nyelvű kínálat elég széles, bár a programok menüpontban megtaláltuk a legérdektelenebb ajánlatot, amit valószínűleg egy külföldi sem fog meglátogatni:
„A TIT Klub keretében Heckenast János építészmérnök tart december 13-án 17 órakor diavetítéssel egybekötött előadást „Granada” címmel a Kossuth Lajos Művelődési Központban.”

Zalakaros

Van több nyelven információ az oldalon, de nincs programajánló.

Egerszalók

A honlapon széleskörű információ található Egerszalókról, programokat is találtunk, bár a legfrissebb program, amely csak magyar nyelven érhető el „Népszokások telelőn” címmel november 11-én befejeződött.Harkány


A címlapon kis zászlókkal lehet nyelvet választani, de a magyaron kívül csak a német nyelvű működik. Az angol zászlóra kattintva nem kapunk hibaüzenetet, csak simán nem történik semmi. Németül az utolsó kínált program egy sakkturné, amely november közepén volt. Harkány oldalán nem először láttuk nyitóképen a polgármestert borzalmas képen mosolyogni. Aminek van helye egy önkormányzat honlapján, de nem a nyitóképen.Hajduszoboszló


A legcikisebb fordításért járó saját díjunkat Hajduszoboszló oldalának ítéltük a „choose from amog our places of accomodation” megfogalmazásért, amelyet ha magyarul szeretnénk visszaadni, nagyjából ennyit tesz: „Válasszon szállásajánlatainkból helyei közül”. Az oldalon egyébként pozitívumként emeljük ki a szállás és étterem adatbázist.


Ha ez az a kép, amivel a külföldiek először találkoznak, amikor magyarországi utazást terveznek, nem csodáljuk, hogy végül Spanyolországban kötnek ki inkább. Pedig nem kerülne sok pénzbe, hogy felvegyük a kapcsolatot egy webfejlesztő céggel, egy fordítóirodával és egy helyi programajánló lappal, mert programok egyébként mindenhol vannak.Egyedi keresés a POINTERNET Diéta oldalaira vonatkozóan


Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása