Dieta főoldal   Méregtelenítés


Tartalomjegyzék Az egészségre ártalmas anyagok kiválasztása  méregtelenítés édesvízi algákkal Mi is az a Kolon-hydroterápia vagy más néven a vastagbél vízterápiája? Utolsó lap

Méregtelenítés és salaktalanítás a bölcsek köve

Pillantsunk önmagunkba

Szervezetünkben 100 billió sejt található, percenként 30 000 kémiai folyamat megy végbe, és rengeteg mikroorganizmus teljes gőzzel azon munkálkodik, hogy életfolyamataink zökkenőmentesen működjenek.

Pontosan mi is történik?

Táplálékot veszünk fel, amit szervezetünk részekre bont, hogy energiát és „építőanyagot” nyerjen belőle. Ahol pedig építkeznek, ott forgács és szilánk is hullik. Így a mi szervezetünkben is. Ezek azok a hasznosíthatatlan salakanyagok, melyektől próbál megszabadulni.

Mi történik ezekkel a mérgekkel?

Először eltávolítjuk őket az útból. De ez csupán annyit jelent, hogy olyan helyre kerülnek, ahol nem zavarnak. Itt elvileg csak átmenetileg lennének, de legtöbbször tartósan lerakódnak. Testünknek megvannak a maga eszközei, mechanizmusai arra, hogy egyensúlyba jöjjön, de előbb-utóbb ezek is kimerülnek, főleg akkor, ha nem segítünk neki.
Manapság egyre nő a napi megterhelés, így a szervezetnek egyre több méreggel kell elboldogulnia. Sok ember nincs is azzal tisztában, hogy testében mérgek és salakanyagok gyülemlettek fel. Számos anyagot nem is méregként könyvelünk el, hiszen közvetlenül nem érezzük hatását. Ráadásul ezek általában kis mennyiségben kerülnek szervezetünkbe, s csak idővel, ha már sokszorozódtak, fejtik ki hatásukat.

Miből származnak a mérgek és a salakanyagok?

– Környezetszennyezés
– Függőséget okozó szerek (nikotin)
– Gyógyszerek
– Helytelen táplálkozás
– Viselkedési formák (düh, stressz, aggodalmak stb.).
El tudná-e képzelni, hogy nézne ki a háza, ha a szemetet hetekighónapokig- évekig nem szállítanák el? Egy ideig át tudná hidalni – levinné a pincébe, a tározóba, a szobába, egyszóval, azokba a helyiségekbe, melyeket nem használ gyakran – és aztán? Eleinte nem tűnne fel, aztán kényelmetlenné válna, majd útban lenne, s a mindennapi életét hátráltatná...

Ugyanez történik szervezetünkben is!

Számos folyamat már nem történik zökkenőmentesen. Eleinte még semmit sem érez, aztán jönnek az első panaszok, majd idővel betegségek alakulnak ki.
Jelentősek az agyunkat – az életünkhöz szükséges kapcsoló- és irányítóközpontot – ezáltal érő károk! Ha egy porszem jut a gépezetbe, máris problémák jelentkeznek az életfolyamatokban; gondolkodó- és döntéshozó képességünk korlátozódik, de főként a megérzéseink fogadását éri zavar.
Izgalmas tény, hogy a „szemét” lerakódását a gondolatainkkal, döntéseinkkel és viselkedésünkkel befolyásoljuk. Láthatóvá válik, mi zajlik bent, a szervezetben.

Folyamatosan „horrorisztikus üzenetekkel” kell konfrontálódnunk Nem kellene már félholtnak lennünk? Mit lehet még egyáltalán megenni, hol tartózkodhatunk, és mit csinálhatunk? Nem úgy tűnik, mintha nem lenne ebből kiút?
Szervezetünk hihetetlen csodaszerkezet. Folyamatosan azon fáradozik, hogy megtisztítsa és működőképessé tegye belső rendszerünket. Nem kellene ebben segítenünk – és nem csak egyetlenegyszer, hanem nap mint nap? Még arra is lehetőségünk nyílik, hogy régi „lomoktól” szabaduljunk meg.

Segítsen szervezetének!

Tegyen rendet, alapozza meg ezáltal tartós egészségét – megérdemli!
Néhány apró tipp, melyekkel már holnaptól megajándékozhatja önmagát:
– A reggeli ébredés után igyon meg egy pohár, negyed teáskanálnyi gyógyfölddel dúsított ásványvizet, majd egy fél óra múlva ismét egy pohár ásványvizet! A reggelivel pedig várjon még kb. 20 percet!
– A gyógyföldes ásványvíz helyett ihat körtelevet (Schoenenberger, Herbaria). Ebben az esetben először igyon egy pohár ásványvizet! Majd 20 perc elteltével 2 evőkanál körtelevet hígítson fel négyszeres mennyiségű ásványvízzel, s a reggelivel szintén 20 percet várjon!
– Igyon sok, frissen facsart citrusgyümölcsöt, gyümölcs- és zöldségleveket, de mindig cukor nélkül!
– Tartózkodjon minél többet friss levegőn – lehetőség szerint naponta sétáljon egyet!
– Ügyeljen a sokoldalú és teljes értékű táplálkozásra!

Co’Med 2002/9. Dr. Elfrida Müller–Kainz: Entgiftung und EntschlackungEgyedi keresés a POINTERNET Diéta oldalaira vonatkozóan


Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása