Dieta főoldal   Méregtelenítés


Tartalomjegyzék Léböjtkúra Utolsó lap

Vastagbél tisztítás


Az emberiséget manapság nem a nagy járványok tizedelik, hanem az alattomosan kialakuló krónikus betegségek. Egyre nagyobb szerepet játszanak ebben az emésztési zavarok, az ezekbôl fokozatosan kialakuló anyagcsere problémák, az egész szervezet elsalakosodása és legvégül a fellázadt sejtek burjánzása, a rák.
 

A helytelen táplálkozás a stresszel teli életmód, a környezetszennyezés, a mérgek és a gyógyszerek miatt a legtöbb embert érinti a baktériumok és az ember természetes életközösségének megbomlása. A betegséget okozó baktériumok túlsúlya miatti rossz anyagcsere következménye a szervezet védekezô rendszerének egyre erôsebb elfáradása. A bélflóra egyensúlyának felbomlása miatt nem jut elegendô oxigén a szövetekbe, a méreg- és salakanyagok nem választódnak ki kellô mértékben, ez a szervezet önmérgezéséhez és különféle betegségek kialakulásához vezet (az életerô lankadása, fáradtság, kimerültség, koncentrációs nehézségek, agresszivitás és félelem, valamint fertôzés, gennyes gyulladások, paraziták, férgek. Candida, reuma, sokízületi gyulladás, pattanások, bôrbetegségek, magas vérnyomás, fejfájás, migrén, asztma, allergia, és sok más károsodás.) A felszívódási zavarok miatt még normális táplálkozás esetén is hiánytünetek léphetnek fel. A túlzott fehérjebevitel eredménye a húgysav és egyéb méreganyagok lerakódása az egész testben.

Az egészség és betegség gyökere a vastagbélben van. Kiemelkedôen fontos szerepe bizonyított, élettanilag fontos biokémiai sók felszívódása történik itt és B12 vitamin elôállítására is képes. Térképén ugyanúgy megtalálhatók a szervek kapcsolatai mint a talpon vagy a fülön, a hibás mûködés visszahat a kapcsolódó szervre. Az immunrendszer 70%-a a vastagbélben található, a hatalmas felületû nyálkahártyát átszövô nyirokpályák miatt. Az immunglobulin (védelmi funkciókat ellátó fehérje) legnagyobb részben a bélben keletkezik. A vastagbél hámja a mérgezô anyagok elleni védelem legfôbb helyszíne, (a máj, a vese, a nyirok, a tüdô és a bôrfelület elôtt). Mivel ezek nem köztudottak, ezért hajlamos az ember az emésztési zavarok fölött napirendre térni, még akkor is, ha azok krónikussá válnak.

A 1,5 m hosszú vastagbélben 7-16 órán át vándorol a béltartalom, melynek normális esetben a növényi eredetû emésztetlen cellulózrost teszi ki nagy részét. Rosthiányos táplálkozás esetén a perisztaltika lelassul, a többszörösre növekedett idôtartam miatt a többnyire fehérjetermészetû anyagok rothadásnak indulnak, a szénhidrátok erjednek, ezek végtermékei pedig a vízfelszívódás után raktározódnak a bél falán, mintegy kibélelve ezt az egyébként izmos falú csövet. Nem nehéz elképzelni, hogy ebbôl a rothadó elegybôl milyen bomlástermékek jutnak el a vérrel az egész szervezetbe, önmérgezést okozva. A test szerte megjelenô legkülönfélébb tünetek kezelése nem vezethet gyógyulásra, hiszen folyamatos a mérgezés utánpótlása. A test nem tudván megszabadulni a káros anyagoktól, kénytelen raktározni azokat, legfôképpen az olyan üreges részekben, mint az arcüregek, vagy az ízületek és az erek.

A kôvel kibélelt és zsáknyira tágult csô elnyomja és mozdulatlanságra kárhoztatja a környezô szerveket, és vele együtt a nyirokkeringést is, tovább csökkentve ezzel a méregtelenítés lehetôségét. Ezek után már nem is kell sok a civilizáció olyan ördögi találmányaiból, mint a szteroidok, vagy az antibiotikum, mely nevében is az életellenességet hirdeti, ez megadja a kegyelemdöfést az emésztésért felelôs baktériumflórának, mely most már nem képes felvenni a versenyt a legkülönbözôbb parazitákkal, bélférgekkel, betegségokozó baktériumokkal és olyan gombákkal, mint a Candida, amely önmagában is elég alattomos ahhoz, hogy ezerféle tünetet produkálva ô maga rejtve maradjon. A kör bezárul, a széklet pang és megkövesedik, székrekedés és hasmenés váltogatják egymást, az állandó gyulladások, hegesedések, fekélyek, kiboltosulások miatt az egykor patkó alakú vastagbél összetekeredik, megcsavarodik, beszûkül, elváltozást mutat, és visszahatva más testrészeken is elváltozásokat okoz.

A megoldás a colon-hydro-terápiás kezelés, amely a vastagbél alapos tisztítását, gyógyítását teszi lehetôvé azáltal, hogy hatékonyan eltávolítja a bél fa-lán lerakódott, megkövesedett székletet és rothadó anyagokat. A higiénikusan lefolyórendszerbe kötött mûszer képes a víz hômérsékletének szabályozására, és a víznyomás változtatására. A 45 perces kezelés alatt az orvos lágy hasmasszázzsal tárja fel a kritikus helyeket, a kémlelô-ablakon mindketten látják a távozó bélsárrögöket, melyek a váltakozó meleg és hideg víz hatására lökôdnek le. A renyhe izomzatra is jó hatása van a kúrának.

Természetesen a nyálkahártya regenerálása és a baktériumflóra felépítése mellett nem maradhat el az étkezés megreformálása sem.
A teljesen fájdalommentes terápia kiváló hatású az immunrendszer erôsítésére, a szervezet méregtelenítésére, a normális emésztés és felszívódás helyreállítására, és ezzel mintegy mellékhatásként fölös kilóink leadására, így önbizalmunk viszszaszerzésére is. A méregtelenítô kúrák alkalmával (de a tavaszi gyümölcsszezon idején is) erôs feszívódás indul be, ezért fontos, hogy a colon-terápia a méregtelenítésnél is az elsô legyen, hogy ne a bél falára lerakódott mérgek szívódjanak fel.

Mindezekbôl látszik, hogy még a magát egészségesnek érzô embernek is szüksége lenne legalább évente egyszer erre a belsô tisztításra. Enélkül csupán kívülrôl mondhatjuk tisztának magunkat.Egyedi keresés a POINTERNET Diéta oldalaira vonatkozóan


Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása