Fokhagyma

Tartalomjegyzék A hagyma és a fokhagyma segíthet a rák megelőzésében Már tudjuk, miért jó a fokhagyma Utolsó lap

Szívbarát fokhagyma


A fokhagyma egészségre gyakorolt előnyös hatásait már évszázadok óta ismerik, most azonban ennek pontos okára is rávilágítottak amerikai kutatók.


 

 

Laboratóriumi vizsgálatok során kimutatták, hogy a megemésztett fokhagyma egyes vegyületeit hogyan alakítják át a vörösvérsejtek hidrogénszulfiddá. Ez a sejtek közti üzenetközvetítő anyag tágítja az ereket, és fokozza a vérkeringést. 

A fokhagyma fogyasztása tehát fokozhatja ennek a létfontosságú vegyi anyagnak a termelődését, és szerepet játszhat a szívbetegség kockázatának csökkentésében. 

Korábbi vizsgálatok vegyes eredménnyel jártak, egyesek nem találtak előnyös hatást, míg mások a szívbetegség kockázatának csökkenéséről számoltak be. 

A kutatók azt tapasztalták, hogy a vörösvérsejtek már kis mennyiségű fokhagyma hatására is hidrogénszulfidot kezdtek termelni. A laboratóriumban használt mennyiség két gerezdnek felelt meg.

További vizsgálatok során az is kiderült, hogy a kémiai reakció a vörösvérsejtek membránjánál ment végbe, de kis mennyiségű hidrogénszulfid magukban a sejtekben is képződött. 

Az Alabama Egyetem kutató szerint ha további vizsgálatok is megerősítik eddigi eredményeiket, a fokhagymakivonat szabványosításával további előnyöket lehet majd elérni. 

Egyedi keresés a POINTERNET Diéta oldalaira vonatkozóan

Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározásaElhízás, Étrendek,Egészséges táplálkozás, Táplálkozási ajánlások, Testtömeg meghatározás,Diéta, Fogyókúra, Méregtelenítés,Wellness,Fittness, Tanácsok a táplálkozással kapcsolatban, Tesztek, Táblázatok, Evés zavarok, Emésztési zavarok, Fogyasztószerek, Táplálkozás kiegészítők, Gyógyhatású készítmények, Szolgáltatók, Fogyasztó készülékek,Táplálék kiegészítő termékek,

powered by Pointernet-DB Kft.

E-mail:pointernet@t-online.hu