Fokhagyma

Tartalomjegyzék Már tudjuk, miért jó a fokhagyma EURÓPAI BIZOTTSÁG, ZÖLDSÉGFAJOK KÖZÖS FAJTAJEGYZÉKE Utolsó lap

Majdnem csodaszer - a fokhagyma


A fokhagyma nemcsak ételeinknek ad kellemes, pikáns ízt, de számos gyógyászati haszna is van. Az alábbiakban ezekből sorolunk fel néhányat, próbáljuk ki, mielőtt bizonyos panaszainkkal rögtön a gyógyszerek után nyúlnánk!


 

Húgyúti fertőzések

A legismertebb ellenszere az ilyen fertőzéseknek az áfonyalé, de a fokhagymában gazdag étrenddel – a fokhagyma gombaölő tulajdonságainak köszönhetően – sikeresen vehetjük fel a harcot egyes húgyúti fertőzések ellen is.

Rák

Ha legközelebb fokhagymával főzünk, kicsit korábban vágjuk fel a fokhagymát, és hagyjuk legalább tíz percig állni, mielőtt az ételbe tesszük. Amerikai rákkutatók szerint a fokhagyma ilyen módon egyharmadával többet őriz meg a rákellenes kénvegyületeiből, mint ha azonnal megfőzzük vagy megsütjük.

Lábgomba

A fokhagyma igen hatásos gombaölő. Főzzünk meg néhány gerezdet vízben, majd hűtsük le langyosra, és áztassuk ebben a lábunkat. Ne féljünk, a gerezdekben, felvágatlanul megfőtt fokhagyma semmilyen szagot nem hagy maga után.

Nátha

A nátha első jeleire próbáljuk ki a következő tippet: 2 gerezd hámozatlan fokhagymát tegyünk a mikróba 25 másodpercre, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk le és együk meg. A fokhagyma kénvegyületei erősítik az immunrendszert, és segítenek leküzdeni a fertőzéseket.

Egy hasznos tipp

Ha a rózsabokrok mellé fokhagymát ültetünk, a kártevők messzire elkerülik a virágzó bokrot. 

Health.com

 

Megjegyzés

saját tapasztalat és kisérlet, embernek is hatásos fokhagyma felhasználás

http://www.pointernet.pds.hu/ujsagok/agraragazat/marketing/advert_5/20110304093111426000000155.html

Egyedi keresés a POINTERNET Diéta oldalaira vonatkozóan

Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározásaElhízás, Étrendek,Egészséges táplálkozás, Táplálkozási ajánlások, Testtömeg meghatározás,Diéta, Fogyókúra, Méregtelenítés,Wellness,Fittness, Tanácsok a táplálkozással kapcsolatban, Tesztek, Táblázatok, Evés zavarok, Emésztési zavarok, Fogyasztószerek, Táplálkozás kiegészítők, Gyógyhatású készítmények, Szolgáltatók, Fogyasztó készülékek,Táplálék kiegészítő termékek,

powered by Pointernet-DB Kft.

E-mail:pointernet@t-online.hu