Dieta főoldal   Fokhagyma


Tartalomjegyzék Kína a világ fokhagyma-nagyhatalma Fokhagyma - The Science Behind Garlic Utolsó lap

Fokhagyma - The science behind the legendary healing properties of garlic

The science behind the legendary healing
properties of garlic


Man has been touting the health-giving benefits of garlic for thousands of years. Legend tells how garlic was cultivated in China. Emperor Hung-ti of Hsia or Xia, the first Chinese dynasty (dated 2205-1766 BC), journeyed up a mountain with his followers. Along the way, the followers ate plant leaves that proved to be poisonous and they became deadly ill. Fortunately, wild garlic was growing close by. They ate the garlic and their lives were saved. That prompted the Emperor Huang-ti to introduce the bulb into cultivation (Garlic Nature''''s super Healer, Joan Wilen and Lydia Wilen, 1997). The stone tablets written by the Sumerians in 2600-2100 BC are among the oldest reports mentioning garlic. The library of the Assyrian King Assurbanipal in Nineveh (669-662 BC) is another rich source of Sumerian texts referring besides dates and onions to leek species. Louis Pasteur confirmed the antibacterial action of garlic in 1858 and Albert Schweitzer used it successfully against amoebic colitis.

Modern medicine is now beginning to support many of these claims. Epidemiological and medical studies suggest that individuals regularly consuming garlic have longer blood clotting times and show lower blood lipid levels which means a reduced risk of stroke and cardiovascular disease. In addition, garlic is reputed to have antibacterial, antiviral, antifungal, antioxidant and anti-inflammatory activity. Human population studies show that eating garlic regularly reduces the risk of oesophageal, stomach, and colon cancer.

One of the problems with the modern research involving garlic is that no standard product is used. The results therefore cannot be compared directly and some studies have even shown no actual effect.

And now a multidisciplinary research team in South Africa are adding fresh evidence to support the medicinal value of garlic.

Professor Sid Cywes, a former paediatric surgeon at University of Cape Town was having trouble hybridizing his orchids seeds. The trouble was a fungal infection in his culture medium. Mr Peter De Wet, a chief research technologist and Prof Cywes hatched a plan that entailed a dose of garlic. To their astonishment administering garlic to their orchid culture medium killed the mould. They then went on to test garlic''''s ability to combat the yeast Candida. At that time one of Prof Cywe''''s patients, a baby at the Red Cross Hospital had a serious Candida infection down the entire length of its oesophagus and gastro-intestinal tract. A garlic solution added to the baby''''s milk cured the child within 48 hours.

Since then about thirty very sick infants, where broad spectrum antibiotics failed to bring improvement, have been given fresh allicin enterally. The allicin treatment brought about a significant success. However, this was not a controlled clinical study.

One of the active ingredients in garlic is a compound called allicin. On crushing fresh garlic, an enzyme called alliinase is released which rapidly converts the odorless compound alliin into allicin bearing the typical odor of garlic. Allicin is highly unstable and rapidly converts to other sulfur-compounds such as ajoene. It is however allicin and ajoene which have been the main subject of research. These compounds block the enzymes which are necessary for metabolism of the micro-organisms. They have been shown to inhibit the growth of more than 23 organisms. A very interesting point is that no resistance to allicin has been found up to date.

Dr Daniel Sidler''''s interest started when he tested garlic against the bacteriaHelicobacter pylori and had tremendous success. Allicin has also been shown to inhibit Campylobacter- universally recognized as the most common cause of gastro-enteritis in very young children of low-income families. These findings are of much interest as bacteria including Helicobacter andCampylobacter are becoming increasingly resistant to antibiotics.

This multidisciplinary research team is trying to place this work on a scientific footing and have therefore synthesized allicin and recently ajoene in collaboration with Prof Roger Hunter from the University of Cape Town''''s Chemistry department. Three partly financed protocols are under way.

One of the major selling points of garlic is that it is cheap. "My philosophy is to have a product which is affordable for patients on the African continent. At the end everybody could just crush garlic at home and take it like that," says Dr Sidler. And while we await the results of this research I for one will be doing just what the doctor ordered.

A tudomány mögött a legendás gyógyító
tulajdonságai fokhagyma


Az ember már touting a gyógyító ellátások fokhagyma évezredek. Legenda elmondja, hogyan került fokhagymát termeszteni Kínában. Császár Hung-ti a Hsia vagy Xia, az első kínai dinasztia (2205-1766 kelt BC), utazott fel a hegyre az ő követői. Az út, a követői megette növényi levelek, amit annak mérgező és lettek halálos beteg. Szerencsére, medvehagyma nőtt a közelben. Ettek a fokhagymát és emberéletet mentettek meg. Ez késztette a császár Huang-ti, hogy bevezesse a izzót termesztés (fokhagyma természet gyógyító szuper, Joan Wilen és Lydia Wilen, 1997). A kőtáblákra írt a sumérok a Kr. e. 2600-2100 között a legrégebbi jelentéseket idéző fokhagymát. A könyvtár az asszír király Assurbanipal a ninivei (669-662 BC) egy másik gazdag forrása a sumér szövegek mellett utaló dátumokat és a hagymát póréhagyma faj. Louis Pasteur megerősítette az antibakteriális hatását fokhagymát 1858-ben és Albert Schweitzer használta sikeresen szálltak szembe amoebic colitis.

A modern orvostudomány most kezdődik, hogy támogassa sok ilyen állításokat. Epidemiológiai és egészségügyi képzésben arra utalnak, hogy az egyének rendszeres fogyasztása fokhagyma hosszabb véralvadási idő és alacsonyabb a vérzsír szintje, ami azt jelenti kockázatának csökkenésével a stroke és a szív-és érrendszeri betegségek. Ezen túlmenően, a fokhagyma a híres, hogy antibakteriális, antivirális, antifungális, antioxidáns és gyulladáscsökkentő tevékenység. Emberi populáció vizsgálatok azt mutatják, hogy eszik fokhagymát rendszeresen csökkenti a nyelőcső-, gyomor-és vastagbél rák.

Az egyik probléma a modern kutatások bevonásával fokhagyma, hogy nincs egységes terméket használják. Az eredmények tehát nem lehet közvetlenül összehasonlítani, és egyes tanulmányok még azt is kimutatták, nem a tényleges hatást.

És most egy multidiszciplináris kutatócsoport Dél-Afrikában van hozzá friss bizonyíték támasztja alá a gyógyászati értékét fokhagymát.

Professzor Sid Cywes, egykori gyermekgyógyászati sebész University of Cape Town volt gondjai hibridizálás ő orchideák mag. A baj az volt a gombás fertőzés a táptalaj. Peter De Wet, a fő kutatási technológus és Prof Cywes kikelt egy tervet, hogy járt egy adag fokhagymát. Ahhoz, hogy meglepetésükre kezelő fokhagymát saját orchidea tápoldatot ölte meg a penész. Aztán folytatta a vizsgálatot a fokhagyma képes ellen az élesztő a Candida. Abban az időben az egyik professzor Cywe a beteg, egy csecsemő a Vöröskereszt Kórház volt egy súlyos Candida fertőzés le az egész hosszában a nyelőcső és gyomor-bél traktus. A fokhagyma oldatot kell adni, hogy a baba tejet gyógyítható a gyermek 48 órán belül.

Azóta mintegy harminc nagyon beteg csecsemők, ahol a széles spektrumú antibiotikumok nem hoz javulást, kaptak friss allicin enterálisan. Az allicin kezelés hozott jelentős sikert aratott. Azonban ez nem volt egy kontrollált klinikai vizsgálat.

Az egyik az aktív összetevők fokhagyma allicin nevű összetett. Be zúzás friss fokhagymával, enzim alliinase szabadul fel, amely gyorsan átalakítja a szagtalan vegyület alliin be allicin ellátott jellegzetes szagú fokhagyma. Allicin igen instabil, és gyorsan átalakítja az egyéb kéntartalmú vegyületek, mint például ajoene. Mindazonáltal allicin, és ajoene amelyeket a fő témája a kutatás. Ezek a vegyületek blokk az enzimeket, amelyek szükségesek az anyagcseréhez a mikroorganizmusok. Ezek kimutatták, hogy gátolja a növekedés több mint 23 szervezet. Egy nagyon érdekes pont, hogy nem ellenálló allicin találtak naprakész.

Dr. Daniel Sidler érdeke kezdődött, amikor tesztelték fokhagyma baktériumok ellen Helicobacter pylori és már hatalmas sikert. Allicin is kimutatták, hogy gátolja a Campylobacter - általánosan elismert a leggyakoribb oka a gyomor-és bélhurut a nagyon fiatal gyermekek alacsony jövedelmű családok. Ezek az eredmények a nagy érdeklődést, mint a baktériumok, beleértve a Helicobacter és a Campylobacter egyre ellenálló az antibiotikumokkal.

Ez a multidiszciplináris kutatócsoport próbálkozik a hely, ez a munka egy, a tudományos alapra, és így szintetizált allicin, és a közelmúltban ajoene együttműködve Dr Roger Hunter, a University of Cape Town Kémiai Tanszék.Három részben finanszírozott protokollok folynak.

Az egyik fő értékesítési pontok fokhagyma az, hogy olcsó. "Az én filozófiám az, hogy olyan termék, amely megfizethető a betegek számára az afrikai kontinensen. A végén már mindenki csak összetörni fokhagymát otthon és vegye így," mondja Dr. Sidler. És amíg mi várjuk a kutatási eredmények azt az egyik lesz ennek csak mi a orvos rendelt.Egyedi keresés a POINTERNET Diéta oldalaira vonatkozóan


Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása