Dieta főoldal   Fokhagyma


Tartalomjegyzék Fokhagyma, garlic,   What Is Allicin? Fokhagyma, Garlic Utolsó lap

Fokhagyma - A természetes antibiotikum

Tudja Ön, hogy hány parazitával találkozik? Több millióval!

A különböző paraziták elszaporodása és terjedése növekvő gondot jelent a fejlett országokban is. Környezetünkben folyamatosan jelen vannak a paraziták – élősködők, baktériumok, gombák, vírusok -, melyek sokáig észrevétlenül folytatják „aknamunkájukat”, és csak akkor figyelünk fel a jelenlétükre, amikor már nagy a baj.

A paraziták megannyi fertőzés és betegség okozói, ezért speciális és hathatós védelem szükséges ellenük. Ez a termék erősíti és karbantartja az immunrendszert. Az Alligin allicint és gyömbért is tartalmaz, amelyek a laboratóriumi tesztek alapján erősítik egymás jótékony hatását.

"Aki nem eszik fokhagymát, az mindenkinek gyanús."

Római közmondás

A fokhagymát (Allium sativum) több mint ötezer éve használják gyógyszerként és táplálék kiegészítőként. Széleskörűen alkalmazták az ókori Asszíriában, Egyiptomban, Indiában, Kínában és a görögöknél. A fokhagyma kémiai összetételéről napjainkig legalább 1200 gyógyszertani és több száz egyéb tanulmány készült.

A korszerű antibiotikumoknak ellenálló baktériumok és a mindig megújuló mikrobiológiai kórokozók (SARS, húsevő Strepto-coccus, Nyugat-Nílusi encephalitis vírus, AIDS) korában az Allicin legnagyobb jelentősége nagyfokú antimikrobáns hatásában rejlik.

Az Allicin antimikrobáns hatásáról szóló, 1999-ben kiadott munkájukban Ankri és Mirelman az Allicin antibakteriális, gomba, vírus, parazita ellenes szerepéről adnak számot. Megállapítják, hogy igen nagyszámú baktérium, többek között az E. coli, a Staphylococcus Aureus, a Streptococcus pyogenes, a Proteus mirabilis, a Pseudomonas aeruginosa, az Acetobacter baumanii, a Klebsiella pneumoniae, az Enterococcus faecium, a Myco-bacterium tuberculosis, a H. pylori, a Szalmonella, a Clostridium és a Shigella, mind Allicin-érzékeny. Ezért ezt az összetevőt jól lehet alkalmazni az ellenük folytatott küzdelemben.

Az Allicin felhasználása nagyon széles körű!

30 ok, amiért szükséged lehet Allicinre:

1. szénanátha, pollen-allergia

2. köhögés, megfázás, influenza

3. náthakiütés, herpesz

4. candida

5. körömgomba és más gombás betegségek

6. hólyag-fertőzések

7. asztma

8. vérkeringési problémák, érszűkület

9. magas koleszterinszint

10. magas vérnyomás (beleértve a terhességi magasvérnyomást is)

11. cukorbetegség

12. hasmenés, utazási hasmenés (gyomorfertőzések)

13. tüdőgyulladás

14. fül-gyulladások ( hallójárat-, középfül stb.)

15. orrmelléküreg-gyulladás - orrfolyás

16. szem gyulladásai (pl. kötőhártya)

17. szájüreg betegségei (fogfájás, fogínygyulladás, torokgyulladás, mandulagyulladás)

18. acnék , kiütések, pattanások, sebek

19. szemölcs

20. köszvény, izületi gyulladás

21. irritábilis bél szindróma (IBS)

22. paraziták, élősködők, bélférgek

23. gyomorfekély

24. ekcéma, pszoriasis, korpás fejbőr, bőrgyulladások

25. bárányhimlő (és övsömör)

26. kullancs okozta betegségek

27. bakteriális fertőzések

Streptococcuspyogenes

Staphylococcus aureus

Listeria monocytogenes

Escherichia Coli 0157

Salmonella typhimurium

Clostridium perfringens

Helicobacter pylori

Yersinia enterocolitica

Bacillus subtilus

28. MRSA, SARS

29. Súlyos betegségek: AIDS,TBC, rák, hepatitisz

30. Mexikói (avagy sertés) influenza, H1N1 -Prevenciós jelleggel!


A fenti felsorolás, Peter Josling professzor a (˝fokhagyma atyja˝) által írt e-könyv tartalomjegyzékéből származnak. A teljes angol e-könyv ingyenesen hozzáférhető érdeklődőknek.
Rendkívül fontos a fokhagyma fémmérgezés elleni hatása is. A fokhagyma megvédi a fehér és a vörös vérsejteket az oxidálódási károsodástól, amit a fémek okoznak a vérben és így megvan a saját detoxifikáló hatása. A fokhagyma sok kén alkotóelemet tartalmaz, beleértve a legértékesebb sulph-hydryl csoportot, ami oxidálja a higanyt, az ólmot és a cadmiumot és ezeket a fémeket vízben feloldhatóvá teszi. Ez megkönnyíti a szervezetnek a dolgát a kiválasztásnál. A fokhagyma tartalmaz aliint, amit enzimálisan átalakít allicinné, a természet legerősebb antimikróbás hatóanyagává. A fémmel mérgezett páciensek majdnem mindig szenvednek másodlagos fertőzésektől, amik gyakran felelősek a tünetek egy részéért. A fokhagyma tartalmazza a legfontosabb ásványokat, amik megvédenek a fém mérgezéstõl, bio aktív szelént. A fokhagyma ezenkívül véd a szívbetegségek és a rák ellen.


Egyedi keresés a POINTERNET Diéta oldalaira vonatkozóan


Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása