Dieta főoldal   Fokhagyma


Tartalomjegyzék Fokhagymával a magas vérnyomás ellen Utolsó lap

Szívbarát fokhagyma


A fokhagyma egészségre gyakorolt előnyös hatásait már évszázadok óta ismerik, most azonban ennek pontos okára is rávilágítottak amerikai kutatók.
Laboratóriumi vizsgálatok során kimutatták, hogy a megemésztett fokhagyma egyes vegyületeit hogyan alakítják át a vörösvérsejtek hidrogénszulfiddá. Ez a sejtek közti üzenetközvetítő anyag tágítja az ereket, és fokozza a vérkeringést.

A fokhagyma fogyasztása tehát fokozhatja ennek a létfontosságú vegyi anyagnak a termelődését, és szerepet játszhat a szívbetegség kockázatának csökkentésében.

Korábbi vizsgálatok vegyes eredménnyel jártak, egyesek nem találtak előnyös hatást, míg mások a szívbetegség kockázatának csökkenéséről számoltak be.

A kutatók azt tapasztalták, hogy a vörösvérsejtek már kis mennyiségű fokhagyma hatására is hidrogénszulfidot kezdtek termelni. A laboratóriumban használt mennyiség két gerezdnek felelt meg.

További vizsgálatok során az is kiderült, hogy a kémiai reakció a vörösvérsejtek membránjánál ment végbe, de kis mennyiségű hidrogénszulfid magukban a sejtekben is képződött.

Az Alabama Egyetem kutató szerint ha további vizsgálatok is megerősítik eddigi eredményeiket, a fokhagymakivonat szabványosításával további előnyöket lehet majd elérni.Egyedi keresés a POINTERNET Diéta oldalaira vonatkozóan


Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása