Transpack főoldal   Transpack 2012, 5. szám


Tartalomjegyzék Automatikus működésű mérlegek a csomagolásban Az ész a fontos, nem a haj Egy cégvezető elmélkedése a targoncás világról Magy Utolsó lap

A Pagát Gumibulija

Önálló részlegként, mégis a szervizzel szoros összefogásban működik a vállalat targoncagumi üzletága, a Gumibuli. Egy 120 tonnás mobil gumipréssel ellátott szervizautó áll a megrendelők rendelkezésére, valamint természetesen a szakszervizben is működik egy 200 tonnás présgép. A Pagát gumiszervize több ezer gumiabroncsot cserélt már a legkülönbözőbb targoncákon és gyártói oktatásokon is részt vett. Gondosan megválasztott gyártóktól és saját importban behozott abroncsokkal dolgoznak. Ez a tökéletes kombináció ahhoz, hogy a Pagát ebben is professzionális legyen. Nem mehetünk el a gumibuliba sem a jókedv megemlítése nélkül.

Szakértelmet igényel a megfelelő ipari abroncs megválasztása, mert több tényezőt is figyelembe kell venni (talaj, terhelés…). A gumiszerviz vezetője, Szabó Viktor, a következőket emeli ki:

A nyomot nem hagyó, fehér tömörgumi kerekek széles választéka megtalálható raktáron. Előnyük, hogy a műgyanta padlón a targoncák nem hagynak sötét, nehezen takarítható nyomokat. Az élelmiszer-, gyógyszer- és számítástechnikai iparban népszerűek.

Speciális keverékű targoncaabroncsok is szerepelnek a kínálatban: elektromosan vezető, antisztatikus és nedvesen tapadó targonca gumik a potenciálisan veszélyes környezetben történő alkalmazásra.

A fúvott targonca gumiabroncsok rossz minőségű talajra vagy például olyan helyre javasoltak, ahol a targoncának iparvágányon kell áthajtania. Defektre, éles tárgyakra érzékenyek, így a fémiparban, asztalos vagy faüzemben nem javasoltak. Ilyen esetben magas költségért ugyan, de megoldás a defektmentesítő folyadékkal vagy habbal történő feltöltés. Az abroncsokat belsővel és tömlővédő szalaggal szállítják.

A préselhető acélpántos tömörgumi amerikai gyártmányú vagy extra teherbírású targoncákon gyakoribb, rugalmassága a legrosszabb az összes közül. Legtöbbször minta nélküli, és azok a magyar szabványok alapján csak belső térben használhatók. Csak préseléssel szerelhetők.

A habbal töltött targonca gumi különösen népszerű azon területeken, ahol csak fúvott gumival üzemelnek, és gyakori a defekt. A poliurethan töltőanyagot folyékony formában töltik bele a belsőbe, ahol megszilárdul. A habtöltésű targonca gumi a leggyakrabban használatos hulladékudvarokban, fa- és vastelepeken, autóbontókban, fémszerkezet gyártóknál. A habbal defektvédetté tett gumik csaknem úgy viselkednek, mint a fúvottak, de nem olyan tartósak, mint a tömörgumik, valamint minta sem vágható beléjük utólag.

A Pagát a poliuretán felpréselhető vagy szerelhető kerekek és targonca görgők átfogó választékát kínálja bármilyen gyártmányú toló-oszlopos targoncához, gyalogvezérlésű targoncához, raklapemelőhöz. Önnek csak a targonca típusát, gyári számát és gyártási idejét kell megadnia, a többi a mi feladatunk!

A Gumibuli szolgáltatásai:
  • gumiabroncs értékesítés (Trelleborg, Watts, Solideal, Solidtech)
  • gumiabroncs csere, préselés, szerelés helyszínen, műhelyben
  • gumivágás

A gumi üzletág a vevők igényeinek megfelelően többféle minőségben kínálja a targonca gumikat. Ajánlunk standard, rendkívül olcsó, de jó minőségű indiai gumikat, valamit költségesebb, de prémium minőségű világmárkás termékeket. Természetesen megismerve az üzemi körülményeket, terhelést, padlót, mi mindig a legjobb ár-érték arányú és minőségű abroncsot kínáljuk. A Pagát csupán egy faktort nem tud figyelembe venni: az Ön pénztárcáját. Az általunk ajánlott megoldások közül kiválaszthatja azt, ami a lehetőségeinek legjobban megfelel. Ebben is tudunk azonban segítséget nyújtani. Rendszeres akcióink során biztosak vagyunk benne, hogy megtalálja azt a megoldást, ami az Ön számára a legkedvezőbb. Akcióinkkal hírleveleinkben és a honlapjainkon találkozhat.

A Pagát minden erejével azon van, hogy a legjobb kiszolgálást nyújtsa ügyfeleinek targoncagumi tekintetében is. Fontos számunkra az Ön megelégedettsége és visszajelzése. Ezért tehát ha javaslata, ötlete, kritikája van, kérjük, azt ossza meg velünk az info@pagatgold.hu e-mail címen. Ígérjük, megfogadjuk tanácsait.