Dieta főoldal   Tanácsok


Tartalomjegyzék Megemelkedhet a vércukorszintje, ha kevés vizet iszik A szex az egészségnek (is) jót tesz Utolsó lap

Inni vagy nem inni?

Aki mértékkel iszik alkoholt, nem károsítja az egészségét. Az "International Scientific Forum on Alcohol Research" orvosai és tudósai jelentették ezt ki, akik kritikusan reagáltak az Egészségügyi Világszervezet (WHO) egyik jelentésére.

Az alkoholkutatók kifogásolták a „WHO Global Status Report on Alcohol and Health for 2011“ jelentését, mely szerintük egyoldalúan festi le a helyzetet. Az igaz, hogy a mértéktelen alkoholfogyasztás masszív egészségügyi és társadalmi következményekkel jár, ismerik el az orvosok. Azonban ez a jelentés majdnem kizárólag csak a negatív hatásokra koncentrál.

"A WHO egyenesen ördögi színben tünteti fel az alkoholfogyasztást." - mondta Ulrich Keil, a münsteri Egyetem Epidemiológiai és Közegészségügyi Intézetének igazgatója. Azonban napi 10 – 30 gramm alkohol nem csak a szív és keringési rendszer állapotát javítja, hanem egyben magasabb élettartamhoz is vezet. Naponta egy pohár sör vagy bor az öregség sok panaszát megelőzheti.

"Az utóbbi 30 év tanulmányai azt mutatják, hogy azoknak az embereknek, akik mérsékelten fogyasztanak alkoholt, kisebb a kockázatuk szív- és érrendszeri betegség, stroke, cukorbetegség, demencia és csontritkulás kialakulására, mint azoknak, akik sohasem isznak szeszt" - mondja a kutató.Egyedi keresés a POINTERNET Diéta oldalaira vonatkozóan


Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása