Sztárok, Tom Cruise,
HIRDETÉS-ON-LINE
SZTARVILÁG
SZÍVÜGYEK
DIVAT
ÉLETMÓD
SZÉPSÉG
FORUM
REGISZTRÁCIÓ
MUNKA
KÉPZÉS
ZENE
AKT, MODEL
PSZICHOLÓGIA
PSZICHOLÓGIA- LINKEK
e-mail: pointernet@axelero.hu


Akaraterő és kitartás - Tom Cruise karrierjének kulcsszavai. Már gyerekként szüksége volt ezekre a tulajdonságokra, hiszen apja, Thomas Cruise Mapother III nem volt tökéletes családapa: többnyire munkanélküli volt. A Cruise-család városról városra vándorolt, sehol sem sikerült megvetni a lábukat.

Az ifjabb Cruise számára a sport jelentette a beilleszkedés legfőbb eszközét. Erre azért is nagy szüksége volt, mivel a diszlexiával küszködő fiatalember előtt óriásai akadályként tornyosultak a másoknak egyszerűnek számító iskolai feladatok.
A hetvenes évek közepén apja végleg elhagyta a családot, a családfői feladatok Cruise-ra hárultak.

A sport-karrier tűnt a legjövedelmezőbbnek, ám egy térdsérülés keresztülhúzta a jóképű fiatalember nagyra törő álmait. A "mi legyek?" kérdésre a ferences kolostorban eltöltött egy év sem adta meg a választ.

Egy amatőr színházi produkció viszont igen, melyben Cruise rátalált igazi hivatására. Már ekkor is hatalmas elszántsággal vetette magát a kitűzött feladatba.

Állítólag, tíz évet engedélyezett: megfogadta, hogy ha addig nem lesz belőle nagy színész, más pályával próbálkozik. Azóta természetesen mindannyian tudjuk: a kitűzött határidőnél sokkal kevesebb is elég volt az áttöréshez. Mint minden önjelölt filmsztár, először ő is elszánt szerep-vadászatba kezdett, de szinte minden alkalommal a következő elutasításban volt része: "A televízióhoz nem vagy elég jóképű, amúgy meg túl intenzív vagy" - szajkózták a szereposztók.

Első filmszerepeit abban az időben kapta, amikor a Demi Moore, Emilio Estevez, Judd Nelson, Molly Ringwald és Ally Sheedy nevével fémjelzett - mára Moore kivételével szinte elfeledett - generáció kezdte a pályát.
Nevére a Kockázatos üzlet-ben nyújtott alakítása után figyelt fel a közönség. Ez még a tinédzserszerepek korszaka volt, nem sokkal ezután azonban már egy harcosabb műfaj, az akciófilm következett.

A Top Gun vadászpilótájaként a tizenévesek bálványa lett, nem volt olyan tinédzser lányszoba, ahol ne Cruise villogtatta volna mosolyát egy poszterről. Bár a Mint a villám-ot még ugyancsak a Top Gun-team (rendező: Tony Scott, producer: Simpson & Bruckheimer) készítette, Cruise következő projectjeivel igyekezett kibújni az akcióhős-státuszból.

Színészi szempontból kockázatosabb filmek következtek, s bár a kritikusok eleinte fanyalogtak, előbb-utóbb be kellett látniuk, hogy a Cruise-fiú színésznek sem utolsó. Ma már nincs szüksége bizonyításra.
A Jerry Maguire - A nagy hátraarc-ban és különösképpen a Magnolia-ban valamint Kubrick utolsó filmjében, a Tágra zárt szemek-ben nyújtott alakítása után mindenki igazi karakter-színészként fogadja el őt.

Nagyszabású akciófilmjeivel (Mission Impossible 1-2) és míves thrillereivel (A cég, Becsületbeli ügy) azonban a szélesebb közönséget sem hagyta cserben.
Manapság producerként is részt vállal filmjei elkészítésében. A Without Limits és a Mission Impossible mindkét részében ilyen minőségben is részt vállalt.
Legközelebb Spielberggel forgatja a Minority Report című, Philipp K. Dick (Szárnyas fejvadász, Az emlékmás) regényén alapuló sci-fit.


Thomas Cruise Mapother IV 1962. július 3-án született, Syracuse-ban, New Yorkban. A négy testvér közül ő volt az egyetlen fiú. Miután apja villamosmérnök volt, színészet iránti érdeklődését anyjától örökölhette, aki tanár volt.

Jól-megalapozottságának egyik oka nehéz gyermekkora. Családjának kevés pénzből kellett megélnie, miután szülei elváltak Cruise 12 éves korában.

A híressé válás rögös útján, Cruise először színészképzőbe járt és TV-reklám meghallgatásokon szerepelt. Erőfeszítései sikertelenek voltak, de végül egy kis szerephez jutott az 1980-as Endless Love-ban.

Első nagyobb szerepe a Taps c. filmben eredetileg egy soros szöveg volt, de a rendezőt annyira megragadta Cruise alakítása, hogy végül a harmadik legnagyobb szerepet kínálta fel neki. Cruise először megijedt a kihívástól, de később mégis elfogadta.

Nagyon csábító és lelkes volt tiniszerepeiben a '80-as évek elején, de gyorsan váltott felnőttszerepekre és mozisztárrá vált. A '90-es évek elején, nemzedéke egyik legelismertebb és legjobban fizetett szupersztárja lett. Tulajdonképpen, Cruise összes filmje hatalmas kasszasiker volt.

Színészkarrierje igazából akkor kezdődött, amikor a középiskolában a lába megsérült és kiesett az amatőr birkozócsapatból. Ekkor kapta meg Nathan Detroit szerepét a Guys and Dolls c. középiskolai előadásban. A színészi játék annyira megragadta, hogy otthagyta a középiskolát és elindult megvalósítani az álmát.

1981-ben Los Angelesbe költözött és megismerkedett Paula Wagnerrel, a Creative Artists Agency ügynökével. Egyszerű szerepei után az Endless Love és a Taps c. filmekben, megkapta első főszerepét a Losin' It c. filmben.

1983-ban szerepelt a Francis Ford Coppola rendezte The Outsiders c. filmben. Olyan tehetséges, fiatal nagyágyúkkal szerepelt együtt, mint Matt Dillon, Patrick Swayze, Rob Lowe, C. Thomas Howell és Ralph Macchio. A szerepe karrierjének alapköve volt, különösen az ugyanabban az évben forgatott Risky Business c. filmhez.

Népszerűsége csúcsa az All the Right Moves c. filmben volt 1983-ban, majd ezt követte a Legend 1985-ben. Cruise helye megszilárdult jelképessé vált az 1980-as Top Gunban játszott szerepe után.

A másik nagy siker a The Color of Money volt, Paul Newmannal a főszerepben 1986-ban. Ez a Martin Scorsese-film a kisfiús imázst átalakította egy beképzelt pimasz férfivá. Ez a karakter rajzolódik ki a Cocktail (1988) és a Days of Thunder (1990) c. filmekben is.
A drámai tehetségét az 1988-as Rain Manben bizonyította be, ahol az Oscar-díjas Dustin Hoffman mellett játszotta a főszerepet. Az Oliver Stone rendezte Született július negyedikén (1989) c. filmben nyújtott meggyőző alakításáért a pacifista Ron Kovic szerepében a Legjobb Színész Oscar-díjára jelölték.

Cruise bukása a Far and Away (1992) film volt Nicole Kidman partnereként, akit később 1990-ben feleségül vett, miután együtt szerepeltek a Days of Thunder-ben is.
Nagy visszatérése az Egy becsületbeli ügy (1992) volt, amelyben a legendás Jack Nicholsont sikerült szerepe szerint legyőznie. Cruise még egyszer bújt egy ügyvéd bőrébe A Cég c. thrillerben (1993). Mindkét film óriási kasszasikert aratott.

Azonban még ennél is nagyobb szerepekre (és bevételekre) törekedett: Brad Pitt-tel főszerepet játszott az Interjú a Vámpírral (1994) c. filmben; és a Mission: Impossible (1996) -ben, amely egy 1960-as tv-sorozaton alapult, s hatalmas, 67 millió USD-os költségvetéssel készült, és amelyet a rajongók már régóta vártak.

A producer és színész, Cruise legutóbbi filmjei a Jerry Maguire Renee Zellweger partnereként, a Tágra zárt szermek, a Magnolia, valamint a Mission: Impossible 2. De azóta is serényen dolgozik különböző szerepeken és produkciókon, amelyeket hamarosan láthatunk.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------Tom Cruise
(born Thomas Cruise Mapother IV on July 3, 1962) is an Academy Award-nominated, Golden Globe Award-winning American actor and film producer. Counted as one of most successful movie stars in Hollywood, he is the only actor to have six consecutive $100 million plus blockbusters on his resume. His first leading role in a blockbuster movie was 1983's Risky Business.[1] From then on, he starred in many top films, becoming an iconic celebrity of Hollywood. Despite the recent scrutinizing media coverage of his personal life, mainly regarding his support of Scientology and his related criticism of psychiatry, he remains a star of worldwide renown.

Relationships

Mimi Rogers
Cruise was married to Mimi Rogers (married on May 9, 1987, divorced February 4, 1990).[1] Rogers is generally believed to be the one who introduced Cruise to Scientology.[16]


Nicole Kidman
Cruise met Nicole Kidman on the set of their film Days of Thunder. The couple married on December 24, 1990 and divorced on August 8, 2001.[1] He and Kidman adopted two children, Isabella (born 1993) and Connor (born 1995).[1] They separated when Kidman was three months pregnant, just shy of their 10 year wedding anniversary; she later miscarried.[10]


Penélope Cruz
Cruise was next romantically linked with Penélope Cruz, the lead actress in his film Vanilla Sky. In March 2004, he announced that his relationship with Penélope Cruz had ended in January. [11]


Katie Holmes

Tom Cruise and Katie Holmes at a Yahoo! press conference in March 2006.In April 2005, Cruise began dating Katie Holmes, before announcing on 17 June 2005 that he had proposed to her at the top of the Eiffel Tower in Paris. [12] She accepted his proposal, and the couple were expected to be married in the summer or autumn of 2006. On April 18, 2006 Katie gave birth to a baby girl named Suri, which could be derived from the Persian word for a "red rose". Cruise, however, stated that the name derives from the Hebrew word for "princess", which language experts say is not correct. [13] (See also Sarah.) One theory has "Suri" standing in for "Surrey", the former home of L. Ron Hubbard in England, and current home to the largest Scientology center outside of Los Angeles. [14] She is the first child for Holmes and third for Cruise, who (as previously mentioned) has two adopted children with Nicole Kidman.[17]


Kapcsolódó cikkek
A féltékenység tette tönkre a házasságukat?
A legdrágább sztár-válás az övék.
Kidman nem lehet anya?
Nicole Kidman elvetélt?
Cruise alamuszi játékot űz Tom Cruise Wallpapers
  Brad Pitt
  Bruce willis
  Celine Dion
  Julia Roberts
  Jennifer Lopez
  Kylie Minogue
  Nicole Kidman
  Penelope Cruz
  Sandra Bullock
  Sharon Stone
  Tom Cruise
Antonio Banderas
Claudia Schiffer
Clooney
Anna Kournikova

Laetitia Casta 1
Ricky Martin


Mo. Térképe Moziműsor TV műsor Színház
Szótárak: Angol-Magyar Német-Magyar Többnyelvű szótár
Menetrendek: BKV, MÁV Volán MALÉV MAHART
Telefonszámok: MATÁV, Hasznos tel.számok Westel900 Pannon GSM Vodafone

Real Estate
real estate
Excellence


Top 100 Best Websites Monitored by: InternetSeer - Web Site Monitoring

powered by Pointernet-DB Kft.

E-mail:pointernet@axelero.hu