Johann Sebastian Bach


Novelli Étterem

Céginformáció
Regisztráció
Üzenetküldés
 (mail)
Intézmények
Szolgáltatások
Szaküzletek
Szabadidő
Vállalkozások, cégek


A POINTERNET az internet felhasználásával egy települési információs rendszert épít fel. 
A szolgáltatók, szervezetek, intézmények stb. változó információikat (egy komplett weboldalon) a távoli publikációs rendszerünk segítségével aktualizálhatják.
Bemutatása
Története
Archív képek
Domborzati áttekintés
Adyliget
Remetekertváros
Máriaremete
Budaliget
Széphalom
Pesthidegkút-ófalu
Erzsébetliget
Hársakalja
Erzsébettelek
Intézmények,
Szolgáltatások
Szabadidő
Szaküzletek
SZABÓ LŐRINC KÉTTANNYELVŰ
ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM
Cím: 1026 Budapest, Pasaréti út 191.-193.
Telefon/Fax: 36-1-3943887

Iskolánk a főváros II. kerületének zöldövezetében, 1961-ben az Apáthy-szikla alatt, az Ördögárok patak partján, a Pasaréti úton épült.
A hatvanas években 1000-1200 fő tanulója volt az intézménynek, amelyből kétszázat is meghaladta az állami gondozott gyerekek száma.
Az intézmény 1992-ig testnevelés tagozatos általános iskolaként működött. Tartalmi munkáját a szigorú, következetes követelmény-támasztás mellett jó diák - tanár - szülő együttműködés jellemezte. A diákéletet a gyermekszervezet változatos programjai színesítették, amelyek megalapozták az intézmény hagyományrendszerét.

A kilencvenes évek elejére a gyerekek létszámának csökkenése olyan mértékűvé vált, hogy a tanulócsoportok számát évfolyamonként háromról kettőre kellett csökkenteni. Erre az időszakra esik - a szülői igényeket figyelembe véve - a testnevelés tagozatos osztályok helyett a nyelvtagozatos csoportok szervezése. A 24 tantermes épület kihasználtsága, - az oktatást igénybe vevők érdeke - és a tantestület irányultságának figyelembe vételével

1995-ben a gimnáziumi tagozat megszervezésével az iskola szerkezetváltást hajtott végre.

A gimnáziumi oktatás bevezetésével egyidőben vette fel az intézmény a Pasaréten élt költő-műfordító Szabó Lőrinc nevét. 1999-től - újabb szerkezetváltással - az iskola 13 évfolyamos kéttannyelvű általános és gimnáziumként működik, 8+5 osztályos szerkezetben.

Első osztálytól heti öt órában oktatjuk az angol nyelvet és három közismereti tantárgyat tanítunk a célnyelven.

A kilencedik évfolyamon heti húszórás angol nyelvtanulást követően tesznek nyelvvizsgát tanítványaink. A gimnázium további négy évében a matematika, fizika, földrajz, biológia, történelem és informatika tárgyakat tanulhatják angolul a diákok. További idegen nyelvként - választhatóan - a német, francia és olasz nyelveket tanítjuk. Nagy hangsúlyt helyezünk a számítástechnika és informatika oktatásra, az egészséges életmóddal kapcsolatos ismeretek elsajátítására és a környezetvédelmi nevelésre. Az iskolánkban dolgozó pedagógusokat az alapos tárgyi tudás, pedagógiai felkészültség, folyamatos megújulási törekvés jellemzi. Iskolai hagyományainkat a jól működő diákönkormányzattal közösen nagy szeretettel ápoljuk.

Cím: 1026 Budapest, Pasaréti út 191.-193.
Telefon/Fax: 36-1-3943887Hogyan kerülhetnek fel az információi a POINTERNET rendszerébe?

Küldje el részünkre a megjeleníteni kívánt információkat e-mail-ben, (szöveget MS Word vagy text file-ban, képeket JPG formátumban (800x600 pixel).
Ezen kívül Írja le hogy mit szeretne, hogyan szeretné megjelíteni.

Minden további munkát, az adatok karbantartásától kezdve a technikai részletekig munkatársunk segítségével könnyen megvalósithat. Ön átadja nekünk az információkat és mi mindent elvégzünk amire szüksége van.
Nálunk Önnek elsőbbsége van.

On-line publikációs rendszerünk is használható weboldalak karbantartására. Információkat erről a rendszerről itt olvashat.


Kulturkuria


Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása

 INGATLAN, UTAZÁS, LOVAGLÁS, KUTYA, MEZŐGAZDASÁG,  TÜZIFAKERESKEDELEM, REGISZTRÁCIÓ, MAGAZIN, ÚJSÁGOK, MOBIL TELEFON, TUDOMÁNY, TARTALOM,
CÉGINFORMÁCIÓ, e-mail: pointernet@t-online.hu

Adatbázis Szolgáltatásaink: Utazás, Ingatlan, Lovak, Kutyák, Erdészeti termékek, fakereskedelem, Mezőgépek, Áruház, Fórum, Céginformáció

Újságok: Agrárágazat, Transpack, E-Világ, Nemzetközi Lovas Magazin, Lupe Magazin

powered by Pointernet-DB Kft.

E-mail:pointernet@t-online.huPageRank Kereső optimalizálás

Top 100 Best Websites