FORGÓSZINPAD
   
   TARTALOM
   KIADÓ
   LAPKONCEPCIÓ
   MEGJELENÉSI IDŐPONTOK
   HIRDETÉSI ÁRAK
   TECHNIKAI  ADATOK
   ELŐFIZETÉS
   TERJESZTÉS
   ELÉRHETŐSÉGEK
   AKTUÁLIS SZÁM
 

Nô került a BAT éléreIdén januártól a holland Pauline Stam a British American Tobacco Hungary ügyvezetô igazgatónôje.

A piacvezetô BAT Hungary elsô embere tizenöt éves dohányipari múlttal rendelkezik, öt nyelven beszél, most John Patersont váltotta, aki a BAT kelet-középeurópai regionális vezetôje lett.

Pauline Stam a Rothmans marketingigazgatója volt, és aktív szerepet játszott 1999-ben a BAT és a Rothmans egyesülésében, majd az egyesített cégben folytatta karrierjét.

Magyarországra egy éve érkezett, és ügyvezetôi kinevezése elôtt a marketingtevékenységet irányította.
ARCHÍVUM    CIMLAPSZTORI   KIRAKAT   KORMÁNYZATI NEGYED  CÉGVILÁG  KARRIER  BEFEKTETÉS  TREND  EXTRA  ÉLETMÓD  ROVATOK    

Menetrend szerinti váltás

Három év magyarországi tevékenység után távozik az Audi Hungaria Motor Kft.- tôl Jürgen Lunemann, aki az ügyvezetés elnöki tisztét töltötte be.

Az ôsaudis Lunemann 2004. április 1-jével tér vissza az anyavállalathoz, az AUDI AG-hoz Németországba, ahol a konszern neckarsulmi gyárának vezetôje lesz.

Utódja a már korábban a gyôri Audihoz érkezett Thomas Faustmann lesz, aki jelenleg még a kft. termelésért felelôs ügyvezetô igazgatója.

Áprilistól az ügyvezetés elnöki tisztjét látja majd el. A váltás nem befolyásolja az árbevételét tekintve már évek óta második legnagyobb magyarországi cég működését.

Az Audi eddig átlagosan évi 200 millió eurót fordított a gyôri gyárkomplexum fejlesztésére, idén is hozzávetôleg ekkora összeget szánnak a beruházásra.

Zoltán és Orbán

A Pannonplast Rt. 2003-ban nem kevesebb mint 1,83 milliárd forintos veszteséget ért el, és ez nem maradt személyi konzekvenciák nélkül. A műanyagipari holdingnál már tavaly is zajlott az élet, hiszen hosszú évek (sôt évtizedek) után a tulajdonosok leváltották Fehér Erzsébet „örökös” PP-vezért, és Illéssy Jánosnak szavaztak bizalmat.

A korábban már vezérigazgató-helyettesként a műanyagipari holdingnál dolgozó pénzügyes pár hónapot kapott, és ezalatt nem váltotta meg a világot, hiszen a súlyos válságban lévô (piacvesztéstôl és a kereskedelmi kapcsolatokat nehezítô devizamozgásoktól is sújtott) csoport 2003-as eredményei elmaradtak a céges elôrejelzésektôl és az elemzôi várakozásoktól, már a február közepi gyorsjelentés publikálása elôtt kénytelenek voltak profit warningban jelezni: a veszteség mínusz másfél milliárd forintot érhet el.

Mindezt nem fogadta örömmel az igazgatóság, és úgy ítélte meg, hogy elmaradtak a szükséges gyors, válságkezelô intézkedések, ezért felmentette tisztségébôl az elnök-vezérigazgatót. Utódja 2004. február 3-tól Zoltán Csaba, aki 2003 novemberétôl már igazgatósági tag volt a Pannonplastnál. Emellett a Róna és Társai korábbi befektetési igazgatójának egyéb tôzsdei cégekben is voltak tisztségei, így a NABI-ban igazgatósági tag, a Rábában felügyelôbizottsági tag volt éveken át.

Zoltán Csaba nem sokat tétlenkedett, február 9-ével Orbán Krisztián személyében stratégiai igazgatót nevezett ki. Az új vezetô öt éven keresztül a Mc- Kinsey & Company tanácsadójaként, majd projektvezetôjeként dolgozott, területei a stratégiaalkotás, az üzleti tervezés és a kontrolling. Az elnök-vezérigazgató fontosnak tartja a kommunikációt, így a befektetési kapcsolattartást közvetlen a felügyelete alá vonta.


Zoltán Csaba:
Az új vezérigazgató fontosnak tartja a befektetôi kapcsolattartást
ARCHÍVUM    CIMLAPSZTORI   KIRAKAT   KORMÁNYZATI NEGYED  CÉGVILÁG  KARRIER  BEFEKTETÉS  TREND  EXTRA  ÉLETMÓD  ROVATOK    

powered by