Lószállítás, ló kiképzés,
Lovas oktatás, hirdetések

Takarmányok (széna, zab, szalma, lótápok) hirdetési rendszere


Peru

Paso-fino

Elegáns küllemű, barátságos ló. sajátossága a paso, mely a három alapjármód mellett a negyedik jármódja. Ennek során a hátsó lábak mélyen, a ló hasa alatt dolgoznak, az elülső lábak pedig magasan előrenyúlnak. A mozgás folyamán az azonos oldali lábak egyszerre emelkednek el a földről. Én még nem próbáltam, de azt mondják, olyan zökkenőmentes, hogy az ember menet közben egy teli korsót tarthat a kezében és abból egy csepp sem ömlik ki. Biztos lépésű, kitartó, 143 cm magas lófajta.

Argentina

Criollo

Hihetetlenül szívós, kitartó és igénytelen fajta. Az argentin vaquerok lova. Magassága 140-150 cm. Hátas- és igásló..

Falabella
A világ legkisebb termetű pónilova. Magassága nem haladja meg a 76 cm-t. Kedves, szeretetre méltó természetű. Kiváló játszótárs.

India

Kathiawari
Könnyű testű, vékony csontozatú. Szívós, kitartó, kis igényű. Magassága 150 cm. A fajta érdekessége a füle. Ezek csúcsai ugyanis egymás felé hajlanak, gyakran össze is érnek..


4. A ló színe
A lovak színe sok mindentől függhet. Egyrészt a génjeikben hordozzák (ez az alapja a színeket követő tenyésztésnek), másrészt az életkorral alakul. A legtöbb ló öregségére "kifehéredik". Ezt leginkább az almásderes és tűzött színű (egyszínű pl. fekete szőrzetben elszórtan fehér szőrszálak) lovakon figyelhetjük meg. A ló színe sokféle lehet. A mongoloknak, akik egész életüket a lovak közelében töltik, sok száz szavuk van arra, hogy kifejezzék egy ló színét. Itt most csak a leggyakoribb színeket mutatom be:


szürke

almásderes

sárga

pej

fekete

fakó

palomino

párductarka

tarka

Magyar és külföldi linkek, link gyüjtemények a világ lovaséletével kapcsolatban
Magyar Lótenyésztő és Lovas Szervezetek Szövetsége, Egyesületei és társult tagjai
Tenyészmének kereshető adatbázisa, (megye, település, fajta, cím, stb.)
Breyer horse model
(c) Copyright 2002 International E-Trade Corporation


powered by Pointernet-DB Kft.


E-mail:pointernet@axelero.huTop 100 Best Websites