Várjuk az önálló méztermelők jelentkezését, akiknek még nincs weboldaluk, vagy már elkészült weboldalaikat áthelyeznék hozzánk.


Karácsonyi receptek
POINTERNET - Méz felhasználásával készült ételek receptjei

Részletes információ: POINTERNET Automatikus weblap publikációs rendszer- "A változás - érték ! "

Mézes receptek 1 Mézes receptek 2
Mézes receptek 3 Mézes receptek 4
Mézes receptek 5 Mézes receptek 6
Receptek angol nyelven Sütemények





Czédulás méhészet
Apimel Mézüzem
Fabi BT.
Méhecske BT.
Vass Méhészet
Intézmények, szervezetek
Méhészeti Terméktanács
Országos Magyar
Méhészeti Egyesület
Magyar Agrárkamara
Kisállattenyésztési és Takarmányozásai Kutatóintézet
Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium
Agrármarketing Centrum
Tudás méhészeknek
Méhész Újság
Méhész mestervizsga
Méhészetről irodalom 
angolul
FAO Dokumentum angolul
Statisztikai adatok
Magyar Élelmiszerkönyv
" MÉZ"
Német import 1999
Európai import 1998
Internet kapcsolatok
Hazai internet kapcsolatok
Nemzetközi internet kapcsolatok
Méz.lap.hu
Irodalom
Fajtamézek diasztáz aktivitása
A selyemkóróméz fémtartalma
Hogyan készül a méz?

A mézet a méh a virágok nektárjából gyűjti össze a saját szervezetében átalakítva, a lépek sejtjeiben raktározza. A virágok nektárja gyorsan romló híg cukoroldat, melyet a méhek felszívnak, s a szájukban lévő garatmirigy váladékát keverik hozzá, és mézgyomrukban gyűjtik.
A virágos növények nektárt termelnek. A nektár asszimilációs termék. A nektár cukortartalmát a növények fotoszintézissel állítják elő.
A nektárt a méhek begyűjtik és átalakítják mézzé. Az érett mézet viaszfedél borítja


Mi a méz

A méz nem csak édesség! Egyesek csupán azt hiszik, hogy a méz csupán nyalánkság, csábító édesség. Nem. Annál sokkal több. Cukrai egyszerűen könnyen felszívódók. A méz nemcsak édes, savas is. A méz szerves savai javítják az étvágyat, az emésztés. A méz illat és aromaanyagai ugyancsak étvágyjavítók, némelyikük fertőtlenítő, fájdalomcsillapító, nyugtató hatású.  Változatos ásványianyag-tartalma hozzájárul az esetleges hiány megszüntetéséhez. A méz előnyösen kombinálható különböző élelmiszerekkel. Javasolható a tej- méz és a mézkúra. Nemcsak teákban előnyös a méz, hanem süteményekben is. A méz sokoldalú táplálék, ami többféle szükséges anyaggal látja el az ember szervezetét. A méz felveszi a küzdelmet a baktériumokkal, támogatja az emésztést, a májat, a vízkiválasztást. Táplálja az izmokat, nyugtató, enyhe hashajtó.Külsőleg sebkezelésre is alkalmas.

 
 
Könyvek
A MÉHECSKÉK TÁNCA
Méz a művészetben
IRODALOM angolul
storyofhoneyweb.pdf 410Kb
tipsheet.pdf 66 Kb
astbake.pdf 1039Kb
fs4crc.pdf 393Kb
srecip.pdf 258Kb
ncfsrc.pdf 411Kb
sauces.pdf 2635Kb
techbroch.pdf 150Kb



Méz felhasználásával készült ételek receptjei
FÓRUM
ÁRUHÁZ

FORDÍTÓ
iroda
ÁSVÁNYVÍZ
BOR
MÉHÉSZET
LOVAGLÁS
KUTYA
VADÁSZAT
GALÉRIA
MAGAZIN
MODELL
GALÉRIA
TÁVMUNKA
INGATLAN
MEZŐ
GAZDASÁG
TERMŐ
FÖLD
ÚJSÁGOK
IPAR
művészet


Mézeskalács készítése
Sütemények és más finomságok
Magyar Konyha
Web cukrászda
Mézes receptjei
     ....

(mézes receptek is )

MÉZES-DIÓS CSIRKE
Hozzávalók:
4 kis csirkemell
20 dkg vaj
2 evőkanál méz
10 dkg apróra vágott dió
1 citrom leve
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál mustár
só, frissen őrölt fehérbors
szerecsendió
A szójaszószból és a mustárból készült keverékkel pácolt be a melleket, és hagyd a hűtőben lefedve egy éjszakát. Melegítsd elő a sütőt, kenj ki a vajjal egy tepsit, fűszerezd a melleket (vigyázz, mert szójaszósz sós), tedd a tepsibe, és kevéske vizet aláöntve, alufóliával beborítva süsd kábé 30 percig. Közben, amikor kezdenek puhulni, kend be a melleket a citromlé és méz keverékével. A végén 5 percig süsd a dióval behintve is. Krumplipürével vagy rizzsel tálald.

MÉZES NARANCSOS CSIRKE

Hozzávalók:
1 konyhakész csirkehosszában félbevágva
4 evőkanál méz
1 evőkanál lehetőleg friss mentalevél
2 nagy narancs leve leszűrve
4 evőkanál olívaolaj, vagy 2 kanál margarin
1 narancs karikára vágva
fél dl rum
só, bors
A fél csirkéket sózd be és borsozd meg, kend be a narancslé harmada és a méz keverékével, serpenyőben süsd közepes lángon, ha kell kevéske vizet aláöntve, amíg meg nem puhul. Amikor már pirulni kezd, öntözd a második harmad narancslével. Ha megsült a csirke, hirtelen önts rá és gyújts meg a rumot (ez a flambírozás), és tedd tálra. A visszamaradt levét ereszd fel a maradék narancslével, nagy lángon sűrítsd be, és locsold a csirkére, majd díszítsd fel a narancskarikákkal, és szórd meg mentalevéllel. Rozskenyérből készült pirítóssal tálald.

PISZTRÁNG MÉZBEN, MÉZES PARADICSOMMÁRTÁSSAL


Hozzávalók:
4 darab kábé 20 dekás pisztráng
2 evőkanálvaj
2 evőkanál fehér borecet
2 evőkanál méz
1 citrom lereszelt héja
fehér bors, só
És a mártáshoz:
2 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
Sózd és borsozd meg kívül belül a pisztrángokat. (Ha fagyasztva vetted, olvaszd ki őket előzőleg). Fektesd a halakat a vajjal és az ecettel együtt tűzálló tálba, és fóliával lefedve tedd az előmelegített sütőbe. Kb. 20 percig párold közepes tűzön, majd kend be a halakat mézzel, amelyben elkeverted a reszelt citromhéjat, és annyi időre tedd vissza, hogy a méz rájuk olvadjon. Az olívaolajon futtasd meg a reszelt hagymát és az összezúzott fokhagymát, önts fel a fehérborral, és főzd öt percig, majd tedd hozzá az összes többi hozzávalót, és főzd lassú tűzön kevergetve tíz percig. A halakat tedd tálra, és vedd körül őket a mártással. Petrezselyemmel díszítheted


MÉZES GYÜMÖLCSSALÁTA
Hozzávalók:
1 narancs meghámozva, felkarikázva
negyed citrom ugyancsak felkarikázva
1 nagy banán vékony karikára vágva
1 nagy zöldalma vékony cikkekre vágva
1 evőkanál mazsola
1 marék mogyoró
1 evőkanál
szezámmag, méz, amennyit gondolsz
1 grépfrút leve
Mindezt lazán keverd össze és hűts be.


MÉZES KÖRTEDESSZERT


Hozzávalók:
4 nagy körte
1 deci száraz fehérbor
2 evőkanál gesztenyeméz
2 evőkanál hámozott vágott mandula
A négy szép körtét, hámozd meg és vágd félbe. Fedő alatt párold őket fél puhára a borban, akkor kend be mézzel és hintsd meg a mandulával, amelyeket előzőleg szárazon megpirítottál. Egy perc múlva vedd le a tűzről, és tálald. Adj mellé camembert, nem bánod meg.



MÉZES, FŰSZERES, FORRÓ ALMALÉ
Hozzávalók:
1 liter almalé
1 nagyobb fahéjdarab
3 szegfűszeg
késhegynyi őrölt szerecsendió
késhegynyi őrölt koriander
1 citrom
1 evőkanál méz
Az almalevet forrald fel a fűszerekkel együtt, majd lassú tűzön főzd 15 percig. Szűrd le, csurgass a poharakba mézet, és egy-egy szelet citrommal kínáld.

BANÁNOS TEJTURMIX


Hozzávalók:
6 deci tej
4 kis banán
1 evőkanál akácméz
6 evőkanál tört jég
késhegynyi szerecsendió
A banánt a mézzel és a tejjel turmixold. A turmixot önts jéggel bélelt poharakba, szórd meg a szerecsendióval és tálald
.


Mézes receptek


Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása




powered by Pointernet-DB Kft.


E-mail:pointernet@axelero.hu







Top 100 Best Websites