STOLO
Seed-potatoes
Kartoffel
VETŐBURGONYÁK
EURO SOL Kft
VETŐBURGONYÁK
CÉGISMERTETŐ
ÁRAJÁNLAT-1
ÁRAJÁNLAT-2
"VINETA" ISMERTETŐ
"SOLARA" ISMERTETŐ
TERMESZTÉSI JAVASLAT
LINK

Vetőburgonya   Seed-potatoes, kartoffel

Külföldi tulajdonosa az EUROPLANT Pflanzenzucht GmbH - mely vezeto helyet foglal el a német burgonyapiac nemesíto és termelo cégei között - a Kartoffelzucht Böhm, tul. Gebr. Böhm KG és a Nordkartoffel Zuchtgesellschaft mbH híres, nemesíto cégek közös, nemesítési és marketing vállalata.

Az anyavállalatok azonos tulajdoni hányaddal rendelkeznek a társaságban.

A Kartoffelzucht Böhm, tul. Gebr. Böhm KG
egy családi nemesítoi vállalkozás, mely több, mint 95 éve - immár a negyedik generációban -burgonya nemesítésre szakosodott.

A Nordkartoffel Zuchtgesellschaft mbH
1975-ben jött létre három primer nemesíto szövetkezet (Vereinigte Saatzuchten Ebstorf eG, Saatzucht Soltau – Bergen eG, Stader Saatzucht eG) egyesítésével, azzal a feladattal, hogy végezze el az új és a fenntartó nemesítési munkát az alapítói részére.

Az EUROPLANT Pflanzenzucht GmbH -nak mára leányvállalata van Csehországban, Lengyelországban és Franciaországban, továbbá vegyesvállalata muködik Szlovákiában, Romániában és Magyarországon.

Az EUROPLANT csoport ma az új burgonyafajták nemesítését, a fenntartó nemesítés, a vetoburgonya termelés és az értékesítés valamennyi résztevékenységét összefogja:

• Új fajták nemesítése:

A cégcsoport négy nemesíto állomásán évente mintegy 275.000 új burgonyapalántát nevelnek. A tenyésztörzsek hét-nyolc éven át tartó, különbözo bel- és külföldi telephelyeken végzett intenzív vizsgálata és minosítése után évente kb. öt új hibrid bejelentésére kerül sor a hannoveri Szövetségi Fajtahivatalnál (Bundessortenamt), melyek közül aztán az újdonság, homogenitás valamint a már meglévo engedélyezett fajtákhoz viszonyított minoségjavulás intenzív vizsgálatát követoen 1-2 fajta kerülhet bejegyzésre a listára, mint új fajta.

Az EUROPLANT csoport a hagyományos burgonyanemesítés mellett a modern nemesítési módszerek terén is vezeto szerepet tölt be. Biotechnológiai laboratóriumában már évek óta intenzíven foglalkoznak dihaploid tenyésztörzsekkel. 1992 óta tudják végezni az ígéretes dihaploid törzsek protoplasztjainak sikeres fuzionálását, egész növényekké való regenerálását és ezt követo üvegházi és szabadföldi vizsgálatát a piaci megfelelés vonatkozásában.

A cégcsoport nemesítoi már ma olyan fajtákon dolgoznak, melyeket Önök holnap várnak majd tolük. A különbözo egyetemek és kutatóintézetek alapkutatási támogatásával a cégcsoport aktívan részt vesz a jövo növénynemesítésében. A kutatási területtel való együttmuködés súlyponti kérdése a legújabb technológiák átültetése a gyakorlati növénynemesítésbe.

• Nemesítési célok:

A nemesítéssel kapcsolatos célok között elsodleges helyen áll a legtágabb értelemben vett minoség kérdése. Az étkezési burgonyafajtáknál ez a végtermék, tehát az eladásra kész fogyasztási áru minoségét jelenti minden változatban. Az íz és kinézeten kívül olyan jegyek is ide tartoznak, mint a károsodással szembeni ellenállóképesség, csekély hajlam a fekete- és vasfoltosságra, de a jó moshatóság és tárolhatóság is. A feldolgozásra különösen alkalmas fajták az adott feldolgozási módoknak megfeleloen kerülnek szelektálásra. Itt is a végtermék minosége a fo kiindulási pont. Így sikerült speciális fajtákat nemesíteni pommes frites és chips készítés céljára, valamint a különbözo szárazon és nedvesen feldolgozott termékekhez.

A specifikus minoségi jegyeken kívül az agronómiai tulajdonságok vonatkozásában is egyre nagyobbak az egyes burgonyafajtákkal szemben támasztott követelmények. A szelekció során éppen a környezetbarát burgonyatermesztés miatt a figyelem középpontjába kerültek a rezisztens gének, mindenekelott a fonálférgekkel, a fitoftórával és a vírusokkal szembeni rezisztencia.

• Fenntartó nemesítés és szaporítás:

A cégcsoport Ebstorfban lévo biotechnológiai laboratóriumának génbankjában több, mint 75 kereskedelmi forgalomban lévo burgonyafajtát és sokat ígéro, genetikai szempontból értékes tenyészvonalakat tárolnak steril feltételek mellett. Ezek közül minden évben felnevelésre kerül a kívánt számú merisztéma-növendék, mely kiindulási anyagként szolgál a fenntartáshoz, a vírusmentes, abszolút baktérium- és gombamentes gumóanyag szaporításához. A szabadföldi továbbszaporítás Mecklenburg-Elopomeránia növényegészségügyi szempontból törvényileg biztosított, kijelölt, zárt termeszto körzeteiben történik. A Kruckow, Hohenbrünzow és Böhlendorf helységekben lévo három állomáson évente több, mint 750 ha-on végzik a szuper-elit és elit vetogumó szaporítását. A mezogazdasági üzemek a BNA (Böhm/Nordkartoffel Agrarproduktion) néven muködnek. Így az EUROPLANT vállalatcsoport elit fokozatig saját területén saját kézben tartja a szaporítási generációkat, ami olyan elonyt jelent, melybol vevoink is profitálnak a fémzárolt vetogumó egészséges volta tekintetében. Csak a szaporítási fázis valamennyi lépésének szigorú ellenorzése garantálja a jó minoségu végterméket!


• Értékesítés és forgalmazás:

A célirányos marketingstratégia alapja, hogy a termékek a piaci igényeknek megfeleloen álljanak rendelkezésre. Az EUROPLANT megteremtette az ehhez szükséges elofeltételeket. Az egyes fajták fenntartása kizárólag saját üzemekben történik és a fémzárolt vetogumó is csak erre a célra kijelölt, szakosodott szaporító üzemekben kerül eloállításra. A termelési mennyiség és minoség a cég ellenorzése alatt marad. A vevok ezt nagyra értékelik.

A bel- és külföldi piaci és kooperációs partnerekkel folytatott intenzív tapasztalatcsere lehetové teszi, a tartós megállapodások megkötését, sokéves együttmuködés folytatását a keményítogyártókkal, a feldolgozóipari üzemekkel és az étkezési burgonya termelokkel valamint értékesítokkel. „Eladni önmagában nem elég!” – szól a cég jelszava. A partnerekkel együtt minden fajtára és minden területre olyan értékesítési stratégia került kifejlesztésre, melyre a vevok joggal hagyatkozhatnak. Nagyon fontos a partnerekkel való szoros, jövoorientált együttmuködés.

Az EUROPLANT magasan képzett burgonyatermesztési szakemberekbol álló csapattal rendelkezik a fogyasztókkal és a termelokkel való kapcsolattartás leheto legintenzívebb ápolására. A cégnél nagyon fontos gyakorlat az objektív szaktanácsadás. Csak a mindkét fél megelégedésére szolgáló kapcsolat eredményezhet sokéves, sikeres együttmuködést.

Az EURO SOL
természetesen magáénak vallja a cégcsoport jelszavát: „Eladni önmagában nem elég!”

Szorgalmas munkával igyekszünk megismertetni lehetoleg minden termelovel az EUROPLANT fajták legelonyösebb közös tulajdonságait; a vírusbetegségekkel, egyéb burgonyabetegségekkel és a fonálférgekkel (Ro1, Ro4) szembeni rezisztenciát, a fajták bo termoképességét, kituno ízét, egyenletes, piacos gumóképzodését és jó mechanikai turoképességét.

A termelok minden csoportjának kívánunk segítséget nyújtani azzal, hogy fajtáink termesztéséhez tapasztalt, a fajtát jól ismero szakembereink szaktanácsaikkal állnak az azt igénylok rendelkezésére.

Számunkra nagyon fontos a kiskertekben burgonyát termelok jó minőségű vetőburgonyával történő ellátása. Ennek érdekében évek óta sikeresen működtünk együtt a kisgumó forgalmazásban piacvezeto STÓLÓ Kft-vel.

Az igények minél teljeskörűbb kiszolgálása érdekében 2009. július 1-én egyesült az EURO SOL Kft és a STOLO Kft. Az egyesülés lehetővé teszi, hogy az „új” EURO SOL Kft – ben koncentrálódjon a két cég ereje és a piaci lehetőségeket együtt, hatékonyabban használjuk ki. Így „egy tető” alá került a burgonya kereskedelem minden szegmense.

A jövőben  a STOLO védett márkanévvel

magunk folytatjuk - változatlan jó minőségben és csomagolásban - burgonyafajtáink kisgumós kiszerelésben (50, 100, 400 db/csomag) történő forgalmazását.


A nagyobb termelok jó minoségben megtermelt étkezési burgonyájának elhelyezése céljából szoros együttmuködést sikerült kialakítanunk a BURGONYAORSZÁG Szövetkezettel.

Az országos muködési területu szövetkezet alapítása (1999.) óta elsősorban a tagjai által megtermelt burgonya egy részének csomagolását és a nagy kereskedelmi láncokba történo eljuttatását végzi.

Tisztelt Érdelkődő!

Örömmel adunk hírt arról, hogy 2009. július 1-én egyesült az EURO SOL Kft. és a STÓLÓ Kft! Ezzel egy „új” EURO SOL Kft jött létre. A döntéshez a két cég sokéves és sikeres együttműködése vezetett.

Az egyesülés lehetővé teszi, hogy az „új” EURO SOL Kft.- ben koncentrálódjon a két cég ereje és a piaci lehetőségeket együtt, hatékonyabban használják ki. A partneri igények teljeskörű kiszolgálása érdekében így „egy tető alá” került a burgonyakereskedelem minden szegmense: a kisgumó behozatal, csomagolás, forgalmazás, a normál vetőburgonya behozatal és kereskedelem, valamint az étkezési burgonya kereskedelme, csomagolása és tárolása.

A STÓLÓ Kft. által korábban forgalmazott kisgumót változatlan minőségben és csomagolásban - STÓLÓ védett márkanévvel - ezután az EURO SOL Kft -nél találják.

A 35/55 mm méretű vetőgumó kínálatunkkal továbbra is azon dolgozunk, hogy az általunk forgalmazott - betegségekkel és kártevőkkel szemben ellenálló, jó minőségű, jól tárolható, bő termést biztosító - védett burgonyafajták a köztermesztés minél nagyobb hányadát uralják. Védett fajtáink közös jellemvonása; piacos megjelenés, jó íz, jó mechanikai tűrőképesség, kiváló alkalmasság a mosásra és csomagolásra.

Elsősorban kamion tételeket (24 t) szállítunk, de a kisebb tételek kiszolgálására levelünk második oldalán felsorolt viszonteladóink készséggel állnak a vásárlók rendelkezésére.

Kérjük, tanulmányozzák át a 2009/2010 szezon irányárait tartalmazó árjegyzékünket.

Az általunk kínált fajták az igényes termelők sikeres és gazdaságos munkáját szolgálják!

Méret : 35/55 mm

Classe "A"

( kék cimkés )

Classe "E" *

(fehér cimkés )

Megjegyzés
Nettó ár Ft / tonna Nettó ár Ft / tonna
Fajta Kamion-tétel Bontott-kamion Kamion-tétel Bontott-kamion -
LAURA, RED FANTASY 150.000,- 162.000,- 185.000,- 197.000,- EUROPLANT/EU
MARABEL, ANUSCHKA, JELLY 150.000,- 162.000,- 185.000,- 197.000,- EUROPLANT/EU
BELLAROSA 155.000,- 167.000,- 195.000,- 207.000,- EUROPLANT/EU
SOLARA, ROSALIND 145.000,- 157.000,- 180.000,- 192.000,- EUROPLANT/EU
EWELINA, PRESTO 130.000,- 142.000,- - - EUROPLANT/EU
DESIRÉE (E) Igény szerint, a legjobb minoségben a legkedvezobb áron. SKÓT
DESIRÉE (A)Igény szerint, a legjobb minoségben a legkedvezobb áron.EU / NEM Holland

 Szállítási és fizetési feltételek:

A vetőburgonya az Európai Unió és a hazai szabályozás szerint növényútlevéllel, fémzárolva kerül átadásra. A burgonyaüzlet egészére a RUCIP szabályai és a 48/2004.(IV.21.) FVM rendeletben foglaltak az irányadóak. Eladó felelőssége nem terjed ki a vetőburgonya növényútlevélben rögzített állapotán történt változtatással történő felhasználásra.

Kamion tétel esetén:

A meghirdetett nettó irányárak a vevő által megjelölt lerakási helyre szállítva értendők és a 2009. évi szállításokra vonatkoznak. A 2010. évi szállítások árkondíciói az aktualitásoknak megfelelően változhatnak. Megrendeléseket a beérkezések sorrendjében vesszük figyelembe. Elfogadott megrendelésnek tekinthető: ha az adott tételre vonatkozóan megtörtént a szerződés megkötése és a vételár összege számlánkra beérkezett.

Bontott kamion esetén:

A meghirdetett nettó árak – mint ajánlati árak – viszonteladó partnereink telephelyein, illetve a 2735 Dánszentmiklós, Irsai út 10. sz alatti raktárból történő átadással értendők.

Vetőburgonyából készletet nem tartunk. Csak a visszaigazolt mennyiségek kerülnek behozatalra!

A fizetéseket mindenkor a hatályos törvényi szabályozás betartásával kell teljesíteni.

* * *

Érdeklődésüket és megrendeléseiket az alábbi elérhetőségeinken várjuk:

Telefon / fax: (1) 397-2519, (1) 391-6354, (1) 391-6355, (1) 397-2520
Mobil: (30) 400-6879, (30) 963-8457, (30) 474-3849
Internet: www.eurosol-potato.hu e-mail:EURO SOL Burgonyakereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Tel./Fax: 289 8155,397 6549

Mobil: 30/963 8457,30/933 3646

Postacím: 1203 Budapest Vizisport u. 21/a. 4. em. 2/a.

E-mail: eurosol@eurosol-potato.hu

V i s z o n t e l a d ó i n k :

Heller Tanya Hellerné Molnár Márta: 30/248-7291
6782 Mórahalom, VII kerület 77. Telefon:30/248-7291
Gazdabolt Pákh Tibor: 20/935-8234
4463 Tiszanagyfalu, Kossuth u. 34. Telefon/fax: 42/371-161
Kelőmag Kft Vincze József: 30/262-1420
2351 Alsónémedi, Fő út 20/A. Telefon/fax: 29/339-045
Mészáros Vendel Mészáros Vendel : 20/943-6533
2193 Galgahévíz, Fő Út 63. Telefon/fax: 28/460-115


Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása

INGATLAN, UTAZÁS, LOVAGLÁS, KUTYA, MEZŐGAZDASÁG, REGISZTRÁCIÓ, MAGAZIN, ÚJSÁGOK, MOBIL TELEFON, TUDOMÁNY, TARTALOM, CÉGINFORMÁCIÓ,
e-mail: pointernet@t-online.hu

Adatbázis Szolgáltatásaink:
Utazás, Ingatlan, Lovak,
Kutyák, Erdészeti termékek, fakereskedelem, Mezőgépek, Áruház, Fórum, Céginformáció

Újságok: Agrárágazat, Transpack, E-Világ, Nemzetközi Lovas Magazin, Lupe Magazin

powered by Pointernet-DB Kft.

E-mail:pointernet@t-online.huPageRank Kereső optimalizálás

Top 100 Best Websites