MAGYARORSZÁG ÁSVÁNYVIZEI
Hungarian mineral waters
VIZEK
ÁSVÁNYVÍZ
Forrásvíz
Gyógyvíz
Ivóvíz
ÉLETTANI HATÁS
A víz élettani hatása
Az ásványi anyagok szerepe, határértéke
BESZÁLLÍTÓINK
SZENT GYORGY -hegyi ásványvíz
Szent György Hill Mineral Water

Üzleti AJÁNLAT
BUSINESS OFFER

LINK
MINERALWATERS.ORG

Szent György-hegyi természetes ásványvíz

Az 1999-ben Kisapáti, Kossuth u. 74. sz. telken fúrt kút (K2) vizét az elvégzett érzékszervi, fizikai, kémiai, mikrobiológiai vizsgálatok eredményei alapján az Országos Tisztiorvosi Hivatal Országos Gyógyhelyi és Gyógyfürdőügyi Főigazgatósága 48/48/Gyf/2000 sz. határozatában ásványvízként ismerte el, és engedélyezte az elismert ásványvíz megnevezés használatát és a palackozást "Szent György-hegyi természetes ásványvíz" néven.


A Szent György-hegyi természetes ásványvíz az MSZ 11399: 1995 számú "Palackozott, természetes ásványvíz" című szabvány 2. Számú táblázata szerint minden összetevője alapján fogyasztási előírás nélkül forgalmazható, így a biológiai vízigény kielégítésére is alkalmas, ami azt jelenti, hogy korlátlanul fogyasztható. Alacsony nátrium tartalma miatt a "nátrium szegény" jelölés használata ajánlott, mivel az ilyen vizek fogyasztása különösen ajánlott egyes betegségek (pl. keringési zavarok) megelőzésére.
Viszonylag alacsony összes ásványi anyag tartalma miatt nem terheli a szervezetet, így állandó fogyasztásra is ajánlott, amellett tartalmaz olyan nyomelemeket, melyekre a szervezetnek szüksége van (pld. fluorid, cink). A palackozni kívánt víz nem tartalmaz a természetben előforduló, valamint természetidegen, nemkívánatos anyagot a vonatkozó szabványokban előírt határértéket meghaladó mennyiségben, sőt többségük a vízanalitikában rutinszerűen alkalmazott szabványos mérési módszerekkel ki sem mutatható.


A víz alacsony vas-mangán tartalma és vízben oldott gáz összetétele miatt (gázmentes) nem igényel kezelést, így palackozásra technológiai vízkezelés nélkül is alkalmas.

Az elvégzett izotóp hidrológiai vizsgálatok és kémiai eredmények alapján megállapítható, hogy a Kisapáti K-2 kút vize ugyan tartalmaz 45 évnél fiatalabb komponenst, mely mentes természetidegen, nemkívánatos anyagoktól, de a víz nagyobb hányada több ezer éves, idős, hidrogeológiailag védett víz (a látszólagos vízkor több mint 8000 év).

A "Szent György-hegyi természetes ásványvízről" összességében megállapítható, hogy alacsony ásványi anyag tartalmú, nátriumban szegény , fogyasztási előírás nélkül korlátlanul fogyasztható, értékes nyomelemeket tartalmazó, természetesen védett rétegből származó ásványvíz.

Budapest 2001.04.06.


Összes oldott ásványisó-tartalom (mg/l): 621
Kalcium: 85,0 Hidrogénkarbonát: 415,0 Magnézium: 37,5  Nátrium 7,0 Kálium 2,0 Nitrit: 0,0 Nitrát: 0,0

Nátrium (Na+) 7,0 mg/l
Kalcium (Ca2+) 85,0 mg/l
Magnézium (Mg2+) 37,5 mg/l
Klorid (Cl-) 9mg/l
Szulfát (SO42-) 38 mg/l
Hidrogén-karbonát (HCO3-) 415 mg/l
Fluorid (F-) 0,26 mg/l.
Összes oldott ásványi anyag tartalom: 621 mg/l
.


Total dissolved mineral salt content (mg/l): 621.0
Calcium: 85.0 Hydrocarbonate: 415.0 Magnesium: 37.5 Natrium 7,0 Nitrite: 0.0Hirdessen itt! A szükséges információkat elolvashatja, ha erre a szövegre kattint.


A fenti dokumentummal kapcsolatos felelősség meghatározása

INGATLAN, UTAZÁS, LOVAGLÁS, KUTYA, MEZŐGAZDASÁG, REGISZTRÁCIÓ, MAGAZIN, ÚJSÁGOK, MOBIL TELEFON, TUDOMÁNY, TARTALOM, CÉGINFORMÁCIÓ,
e-mail: pointernet@t-online.hu

Adatbázis Szolgáltatásaink:
Utazás, Ingatlan, Lovak,
Kutyák, Erdészeti termékek, fakereskedelem, Mezőgépek, Áruház, Fórum, Céginformáció

Újságok: Agrárágazat, Transpack, E-Világ, Nemzetközi Lovas Magazin, Lupe Magazin

powered by Pointernet-DB Kft.

E-mail:pointernet@t-online.huPageRank Kereső optimalizálás

Top 100 Best Websites